2020-05-08
呢日放工黎到大围都8点几,揾下有咩好食,见到呢间评价都唔错,行过嚟睇吓个餐牌都好似几啱食,所以就入咗去。原来系间西餐厅加酒吧,有几台客食紧野有几台客饮紧酒。平日夜晚八点几,食到九点几埋单都仲有客入紧嚟。坐得几舒服好啱同朋友倾偈。酒吧来讲都几多主菜同埋小食,我哋两个人唔系好肚饿所以就净系叫咗两个主菜加一个小食。1️⃣白酒煮蚬配蒜蓉包$89真心呢个推介,啲蚬都算几大只,仲要粒粒都有显肉,唔似其他餐厅有机会得返啲壳,而且洗得好干净,冇食到沙。个味道都唔错,好似忌廉汁咁,几creamy!!😋啱我口味!白酒煮蚬,仲配埋个蒜蓉包,都好香脆热辣辣,好够蒜蓉味,仲可以将个包点落啲白汁到食,仲正!2️⃣纽西兰肉眼扒配焦糖菠萝$199 一上菜,哗,好大块!首先讲吓主角,块牛扒都几嫩滑,我哋叫咗七成,真系啱啱好唔会太熟。佢嘅配菜都好正,尤其是个焦糖菠萝面头真系会有一层焦糖,少少㶶㶶哋焦香,好Juicy!3️⃣法式烩羊膝$199又系超大份,我同朋友两个女仔都食到好饱🤤🤤我好似第一次食羊膝,羊肉唔会好苏,切开真系啖啖肉,同埋啲烧汁都几入味。仲有啲配菜,车厘茄芦笋,薯蓉,所以一定够食。佢嘅酒精类饮品选择好多,不过因为听日返工
坐得几舒服好啱同朋友倾偈。
1️⃣白酒煮蚬配蒜蓉包$89
2️⃣纽西兰肉眼扒配焦糖菠萝$199
3️⃣法式烩羊膝$199
又系超大份,我同朋友两个女仔都食到好饱🤤🤤
佢嘅酒精类饮品选择好多,不过因为听日返工所以就唔饮酒啦,你间酒吧净系食主菜都唔错下次先来再饮酒🍻
走嘅时候发现,午餐时段有优惠,又可以比多个原因下次再嚟食🤣🤣