2024-03-12
今日去大围探朋友,佢话食过呢间餐厅几次,觉得唔错,所以今日带咗我嚟试。「风车」嘅环境好chill,盏水晶灯好靓,仲有得睇波添。我哋总共叫咗四样嘢食。第一样系蟹肉饼,食落啖啖蟹肉,好足料、饼嘅表面煎得脆,仲有醋汁沙律菜做配菜,好开胃。第二样系蒜香虾多士,呢个虾多士同平时出面嘅餐厅有啲分别,属于健康版,唔系油炸版。每旧多士有两只大虾,面包烘到好脆。第三样系烤春鸡,好大份,食落有好香嘅柠檬同埋黑椒味,肉质鲜嫩好滑。最后一样系龙虾意粉,我觉得成餐饭最出色嘅就系龙虾意粉,一上菜就闻到好香浓嘅芝士味,意粉亦有唔同嘅配料,例如系鸡髀菇、鸿喜菇、洋葱,口感非常丰富,我哋两个食到一条意粉都冇剩~整体嚟讲,呢间餐厅嘅食物质素唔错,份量都好足够,服务员态度都好友善,令人感到舒服。
「风车」嘅环境好chill,盏水晶灯好靓,仲有得睇波添。