2022-08-11
揾食行远D,今日lunch time去左大坑食印度野!店铺虽然细细间,但劲有印度风味,感觉置身在系小印度咁,连职员都系印度人。净系大坑入面已经有两间分店,但我地今次去既系大坑新村果间,有印/泰菜食!今次同左3个朋友一齐黎食,可以叫多几款野黎share~先黎一个汤水,酸辣鸡汤好惹味,似中式酸辣汤,浓浓芫荽味,又酸又辣相当开胃。前菜就叫左份鱼饼,呢个系泰式风味,同泰国街边食果d鱼饼冇乜分别。主菜就叫左几款,分别系青咖哩鸡饭,Phad thai同埋Butter Chicken & Nan青咖哩鸡饭系泰式风味既咖哩,满满椰香,d鸡亦好嫩滑,配饭同Nan真系好夹。Phad Thai 既味度相当地道,只系对比起泰式既湿,但都好味道。Butter Chicken 配Nan真系正到食唔停,d鸡渗透奶油香,好滑好嫩好yummy。最后饮品我就叫左杯 Mango Lassi,乳酪控既朋友唔可以错过,唔会过份甜,芒果味又唔会假,真系好好味。整体黎讲食物素质好好,价钱亦合理,印度店员服务都好好,值得一试!