2022-11-14
呢间餐厅主打泰式Fusion菜🇹🇭食厌咗生菜包 冬荫公呢啲传统泰菜 不妨黎呢间餐厅试下新式泰菜呀✨.📌泰式鸡肉凉拌妈妈面 $108妈妈面系泰国既公仔面 质感同公仔面都几似 几弹牙🤩凉拌好有东南亚风味 咸咸地带少少酸辣 食落都几开胃😋不过食食下先发觉个面入面好似无乜鸡肉🐔都系菇菌多🍄份量都比较细份🥺.📌泰式冬荫公虾炒饭 $109平时冬荫公汤面食得多 炒饭真系比较少见👀炒饭有几块虾片同两只大虾🦐炒饭既口感比较湿润 唔够干爽💦饭同啲蒜头, 葱一齐炒 冬荫公味道未至于好重🧄几啱一啲想食冬荫公 但又唔想咁重口味既人食🙌🏻但份量都系比较细 女仔食都未必会够🫣.📌柑桔青柠梳打 $46呢个梳打有惊喜呀‼️柑桔咸咸地带少少甜 同青柠既酸味好夹🍊加埋啲有气梳打 成个感觉好清新开胃🤤食得多重口味油腻野 解下腻一流👍🏻.📌泰式奶茶 $45平时真系对泰式奶茶又爱又恨🤣钟意饮泰式奶茶𠮶种独有既泰式红茶味 但又好怕佢甜到漏🥺但呢间既泰式奶茶 茶底香浓 甜度适中 值得试呀🧋
📌泰式鸡肉凉拌妈妈面 $108
📌泰式冬荫公虾炒饭 $109