2019-05-01
今次系我第三次食呢间位于APM嘅日式居酒屋,仍然无令我失望!本身想试新开果间台湾嘢,但个蛇饼太夸张了@@夜晚7点半到去到一杯,等左几张枱就入得,我哋坐近门口嘅Bar枱,Bar枱嚟讲非常阔落,可以叫多啲嘢食😋佢都好多选择由沙律,小食,刺食,寿司,日式烧饼到串烧等等,而且价钱唔算贵,比起好多「小店」还要平。我哋叫咗7~8样嘢到,$480埋单。每样野份量正常,同埋好食。👍🏻有个阿叔侍应好好,主动帮我哋收起食完嘅碟,但反而有个较肥嘅四眼女侍应啲态度就劲恶劣,好有礼貌咁叫佢俾多个匙羹我,点知成程黑住块面咁队俾我,真系有啲燥🙄又唔系忙,同厨房入面左边一男一女打牙教,就劲主动🤭讲翻嘢食,上菜都算快,但又无一次过咁涌埋嚟,啱啱好,佢个炙烧三文鱼($78)系第一样上,配咗浓浓嘅麻酱同伴菜如海带等,好夹好好食,有五片灸烧过又几厚的三文鱼唔错唔错,唯一系我以为佢系热上。牛油煮蚬($78)非常好食,热辣辣,而且啲蚬好肥美,牛油味超香,每人都食咗成7,8只,仲有啲菇系侧边,要争食。😋关西烧一品,拣左豚肉,虽然好多其他配料拣,但觉得豚肉最match,一品(一𩠌)只系$55,超级抵,而且劲大份,饱食之选😍其实烧饼配
关西烧一品,拣左豚肉,虽然好多其他配料拣,但觉得豚肉最match,一品(一𩠌)只系$55,超级抵,而且劲大份,饱食之选😍其实烧饼配哂啲沙律酱烧汁好难唔好食👍🏻
鳗鱼茶渍饭($68),都几精美,个汤清清地,但有木鱼香,但唔知系咪我摆耐咗,所以有啲冻咗,份量唔算多,但刚好。
炸鸡软骨($48)同鸡软骨棒串烧($25)就普通啲,但都系好食嘅,纯粹无咩特别。
饭品我哋一人叫咗一壶茶,因为本身谂紧佢会唔会俾多个杯我哋share🙈后尾分别叫左杂果菜($55)同蓝莓茶($45),但个阿叔侍应好好,主动俾左2个杯,唔使问。蓝莓茶唔算太甜但够味,但杂果茶甜到一个点,不了。杯细细,所以饮咗好多杯。
总括嚟讲,我食得几满意,因为多选择又唔贵又好食,一定会再返嚟食!