2025-01-08 94 浏览
今日午饭我哋嚟到大埔一间茶餐厅,环境舒适,气氛唔错。我就点咗烧味双拼,选咗烧腩仔拼烧鹅,朋友则点咗黯然销魂鸳鸯双蛋饭,仲有加一个黄金西多士同冻柠茶。首先讲讲我嘅烧味双拼,烧腩仔嘅皮脆肉嫩,脂肪嘅比例恰到好处,口感非常丰富,咬落去有一种满足感。烧鹅就更加唔错,肉质鲜嫩,皮肤香脆,搭配佢哋特制嘅酱汁,真系好味到唔得了。朋友嘅黯然销魂鸳鸯双蛋饭,真系名不虚传!饭粒松软,再加埋双蛋,味道交融得好好,实在系一个唔错嘅选择。最后,个黄金西多士就更加系惊喜,外脆内软,里面仲夹住咗香滑嘅花生酱,食落去真系好有口感。冻柠茶清新解渴,正好中和咗一啲重口味嘅食物。总体来讲,今次嘅午餐真系好满意,无论系食物质素定系服务态度都令人感到开心,绝对值得再来!