自从几年前男朋友带我食呢间餐厅,去开大埔都好想再食,可惜成日都大排长龙,今次终于的起心肝10:45去排队,终于都比我食到!🤣餐厅入面位置都算几迫,唔系话坐得几舒服,不过为咗佢嘅黑毛猪,都唔介意啦!我哋两个都系食炭烧黑毛猪 ($70)加$8转意粉,因为呢个劲好多人叫,所以等候嘅时间都比较长~店员会先上咗个汤先,个汤就似正正常常嘅街坊西餐,冇乜特别惊喜~去到主角黑毛猪,佢个份量系好大块,加上切开之后,佢嘅生熟程度啱啱好,食落去非常软淋,亦都唔会觉得佢有一阵臭猪味😌而佢嘅意粉亦都非常有诚意,本身都捞咗啲白汁,成个意粉唔会好dry~当然跟餐都会跟返一杯饮品~我觉得呢个价钱食到咁大块黑毛猪,都算系物超所值啦,食完呢份餐真系又饱又满足🤤

炭烧黑毛猪意粉

2022-10-16