見網上有人介紹抵食,就同老公去試下,只此一次下不為例😡拎完飛門面戴眼鏡既女侍應生好有禮,可能太多人幫襯,一早未入去就叫我地order定餐,咁都OK明白要翻枱,女侍應生入到去叫我地坐係嗰張枱,我哋坐低見到有個夾夾住張單,放左係枱面,我老公見到張單其中一個餐落錯咗,好有禮貌叫前台侍應改其中一個餐,嗰位女侍應即刻用極惡劣嘅態度回應我哋:「張單寫咗意粉姐,即係我哋後台一早知你係落左吉列豬扒飯啦!」我地解釋係因為餐廳將單據放得係枱面,suppose係比客人對清楚,而單據上亦印錯咗其中一個餐,我哋唔明白,我地只係禮貌表示落錯咗,點解換來嘅係惡劣態度既回覆😡😡😡當大家個個都鼓勵大埔人留係大埔消費,作為餐廳,可否做返作為一間餐廳,最基本要有既野,基本既禮物+食物質素。 先好叫大埔人留港消費。我同老公,知道重陽節連假三日,好多人返左上大陸,但我地都選擇留係香港,支持大埔小店,但換來係一次咁差既用餐經歷。。。下次就算要支持小店,我絕對唔會揀呢間餐廳⛔️
見網上有人介紹抵食,就同老公去試下,只此一次下不為例😡
2024-10-12
  • 鴨胸飯
2024-10-07 395 浏览
嚟到大埔試吓呢一間平民西餐廳六點幾去到已經排晒長龍叫咗一個黑毛豬,另外叫咗一個黑松露海鮮意粉黑毛豬都大大份夠晒厚肉,口感都好有肉味,值得再叫個意粉黑松露味都足夠,海鮮有青口有蝦有魷魚,味道好多好好叫咗兩個餐都係$200有找
嚟到大埔試吓呢一間平民西餐廳
六點幾去到已經排晒長龍

叫咗一個黑毛豬,另外叫咗一個黑松露海鮮意粉

黑毛豬都大大份夠晒厚肉,口感都好有肉味,值得再叫

個意粉黑松露味都足夠,海鮮有青口有蝦有魷魚,味道好多好好

叫咗兩個餐都係$200有找

2024-10-06 288 浏览
呢份北海道帆立貝吉列炸蠔忌廉燴飯,要$108,有餐湯有餐飲,其實喺大埔昌運中心呢個地段嚟講,其實價錢偏高,啲人成日話呢間餐廳嘅份量大,我又覺得唔算好大碟,而且收得$108咁嘅份量都好正常啦。呢個飯味道亦都係正常發揮冇乜驚喜,好食過快餐店咁啦,可能係我期望太高啦,如果冇期望就冇失望。是日餐湯係忌廉粟米湯,講明送完即止,我幫襯嘅時間大概係晚上七點,已經係最後嗰幾碗,因為過咗冇耐已經聽到餐廳啲侍應話餐湯已經冇晒。
2024-08-16 934 浏览
今次決定6點前就去到,估唔到6點去到已經滿座,都係要排隊🙈好彩最終都食到我地想食嘅野🥳紐西蘭牛仔柳配薯條牛仔柳有兩大塊,份量非常充足🍖你地揀左7成熟,牛柳唔會過生,食落非常淋身😎牛仔柳兩面煎到有少少脆,肉味濃郁,食完大滿足😆炭燒黑毛豬配意粉黑毛豬就無牛仔柳咁大塊,都係煎到好香脆,比起牛仔柳有咬勁,意粉用忌廉汁煮過,感覺上淨係食個意粉都好滿足😋由於兩款肉一齊食,所以感覺上黑毛豬嘅味就係無牛仔柳咁突出,但意粉方法就令佢加返唔少分數🤪入座後會送上一碗餐湯,今次係薯仔湯,餐湯非常足料,有唔少薯仔粒

紐西蘭牛仔柳配薯條

炭燒黑毛豬配意粉

2024-08-03
  • 紐西蘭牛仔柳
2024-07-25 936 浏览
想抵食,又食得飽嘅西餐非呢一間莫屬黑毛豬冇得輸🐷🐽大大件又厚肉一擺低碟野視覺上已經好開心件扒食落juicy 唔鞋口意粉有用cream同洋蔥炒過呢個價錢黎講好有誠意好多同價錢既港式西餐廳都係食普通烚過嘅意粉only不過黑毛豬好快賣晒🥲😅要喺佢晚市一開頭就好去同埋一遲左就成日都好多人排隊🫠但如果要等多過半個鐘以上。。。我就覺得唔係好值得🫣始終都係港式風味嘅西餐廳不過幾十蚊包嘢飲,又有餐湯仲想點?
想抵食,又食得飽嘅西餐
非呢一間莫屬
好多同價錢既港式西餐廳都係食普通烚過嘅意粉only
不過黑毛豬好快賣晒🥲😅
要喺佢晚市一開頭就好去
同埋一遲左就成日都好多人排隊🫠
但如果要等多過半個鐘以上。。。
我就覺得唔係好值得🫣
始終都係港式風味嘅西餐廳
不過幾十蚊包嘢飲,又有餐湯仲想點?
黑毛豬意粉
黑毛豬意粉
  • 炭燒黑毛豬意粉
帶位果個已經無乜禮貌按哩度的般做法入座前叫咗嘢先入座後主菜上台,我問侍應“未有湯”入座嘅時候只係1點55分, 佢竟然話“派曬就冇㗎啦” 有冇啲過份啲? 我唔係免費攞㗎喎, lunch time兩點鐘都未夠就冇? 咁即係夜晚都冇啦, 本身有冇預過足夠嘅俾客人? 難道要食早餐先有湯飲? 咁我落單嘅時候你應該講我知啦! 再過份啲,兩點鐘就話畀你聽冇得飲凍齋啡走甜! 呢間舖頭兩點鐘閂門咩? 好似仲要做夜市㗎喎, 係唔想做生意嘅執咗佢啦,執咗間舖頭, 咪可以齋啡又唔使預湯又唔使煲囉! 仲有啲沙律菜呀,粟米黑蚊蚊㗎!水準已經維持唔到開舖嘅時候,服務態度亦直線下降。
帶位果個已經無乜禮貌

按哩度的般做法入座前叫咗嘢先
入座後主菜上台,我問侍應“未有湯”
仲有啲沙律菜呀,粟米黑蚊蚊㗎!
水準已經維持唔到開舖嘅時候,服務態度亦直線下降。
2024-07-14
2024-07-02 924 浏览
呢間餐廳嘅出品只屬於大件頭,不過唔算抵食,因為佢d餐大約$80至$120,但係質素只屬於一般水準,所以只可以話係合理,而唔係抵食。餐湯得一款,送完即止,當日幫襯嘅時候係晚上七點半,轉頭已經聽到侍應話送完。天婦羅軟殼蟹忌廉煙肉意粉,$118,意粉份量算多,不過軟殼蟹畀想像中細隻,係啲炸粉炸到好鬆所以覺得好似好大件。西冷牛扒好似係$110,畀想像之中多筋多渣,可以配飯、意粉或者薯菜。北海道帆立貝吉列蠔忌廉燴飯,$108,帆立貝同埋吉列蠔嘅質素都只係屬於中下,碟燴飯都算大碟。另外佢啲餐都有跟餐飲,所以只係屬於合理價錢水平。

1969 浏览

2024-06-24 713 浏览
呢間餐廳要一早嚟等位,齊人先準入座,入座前又要叫定嘢,咁多條件都仲日日要排隊,今日終於有機會試到,結論係:「除咗大碟之外其實冇乜特別,如果睇埋個價錢就更加覺得唔特別,百幾蚊一份唔係特別好味,所以就要大碟啲咁先至合理。」呢個係香煎西冷牛扒,可以配飯、意粉、薯菜又或者好似依家配沙律,有餐湯再加餐飲,盛惠$118。牛扒質素同味道屬於正常,當然唔會問你要幾成熟啦,始終呢啲一般般牛扒都寧願食全熟嘅安全啲,唔係唔好食,但係一定唔算好好食。餐湯得一款而且仲係限量,門口餐牌寫明送完即止。
餐湯得一款而且仲係限量,門口餐牌寫明送完即止。
2024-03-28 780 浏览
已經特登避開Lunch Time去食但都係要等位🥹因為餐廳較細同狹窄,所以都係先攞飛後落單再入座🍴 兩款吉列大大塊香脆炸粉薄嫩蛋配搭滑滑又不失蛋香另伴有少許沙律菜蕃茄仔▸ 日式胡麻汁吉列魚柳蛋包飯 $𝟓𝟒魚柳肉質好嫩滑新鮮無雪藏味,加上不少胡麻汁(即日式芝麻醬),撈上飯跟蛋食又幾開胃▸ 江户風咖喱吉列豬扒蛋包飯 $𝟔𝟒帶骨豬扒肉質軟腍易咬不柴皮,咖喱濃香而不辣咸度適中亦配有粉粉薯仔,只略嫌咖喱汁有點少🥄 餐湯 (師傅發辦):洋蔥忌廉湯有粒粒洋蔥同打爛的洋蔥蓉,仲有不少紅蘿蔔,整體濃稠同咸淡度剛好🍹凍飲+$𝟑:凍檸茶/凍奶茶

🍴

🥄
餐湯 (師傅發辦):洋蔥忌廉湯

🍹凍飲+$𝟑:凍檸茶/凍奶茶
2024-03-20 551 浏览
大榮樺 (大埔)大埔隱世扒店😆平價高質首選,成日門口都大排長龍!環境係就迫左小小 但平價黎講無得輸😈以男人一個份量黎講!呢一個餐真係會好飽!三年豬仔髀 肉量都好多😆面有層芝麻香內裡包住蜜糖好好食🤤另外有配菜薯角!西冷牛扒份量真係好大塊 價錢都好合理!肉質牛味都好適中😗價錢平得黎呢個質素 已經好出色有黑椒同燒汁揀 唔洗點汁 原味牛扒🥩已經好突出地點:大埔安慈路4號昌運中心商場地下8-9號舖🔸味道:8/10🔸環境服務:9/10🔸推薦:8/10
大榮樺 (大埔)

西冷牛扒
有黑椒同燒汁揀 唔洗點汁 原味牛扒🥩已經好突出

地點:
大埔安慈路4號昌運中心商場地下8-9號舖

🔸味道:8/10
🔸環境服務:9/10
🔸推薦:8/10
2024-01-21 693 浏览
呢間西餐廳喺大埔開業多年,一直深受街坊歡迎。平日或者假日午膳時間普遍嚟講都係要等位,因為食物質素高,而且準備時間比較耐,但價錢親民。最多人點就係西冷牛扒,一般嚟講如果遲咗去就會賣晒。但其他餐點同樣出色。如果唔想等位又唔一定要食牛排,建議1:30左右嚟到。胡麻醬吉列魚柳蛋包飯同其他餐點一樣,賣相好靚,份量亦大,吉列魚柳好似手臂咁長,非常誇張。蛋包飯上面嘅蛋生熟程度剛剛好,而胡麻醬唔會太濃或太稠,用嚟配飯剛剛好。
呢間西餐廳喺大埔開業多年,一直深受街坊歡迎。

2023-12-27 676 浏览
韓式泡菜意粉配西冷牛扒 收$118一個餐份量十足,牛扒大大塊而且嫩口有肉汁,沒有特別要求自動會8成熟,泡菜意粉汁岀色,夠杰身而且多,小小酸味甜味多一點,意粉硬身一點個人喜歡。推薦推薦。炭燒黑毛豬 超厚切口感豐富,帶肥位好食,米飯正常發揮。1730店舖開始營業,1720到店前面已經有10個人排隊,環境裝修有一段歷史,而且座位逼夾,食物需要等候多時平均要20分鐘,可以八達通支付。
炭燒黑毛豬 超厚切口感豐富,帶肥位好食,米飯正常發揮。
2023-12-27
呢間嘅小店,唔係乜嘢豪華場所,食完留低嘅,係滿滿嘅回味同滿足感🍽️。首先,職員畀我哋嚟咗碗湯,簡單嘅雞湯,平平無奇,但飲落去,熱辣辣嘅流啊,脾胃嗲嘅!🔥趁湯未涼,不過去食主菜:檸檬燒雞。雞皮烤到啱啱好,香脆得黎唔會焦,檸檬汁酸酸地,刷過皮, 啖啖肉都鮮嘅咧。雞肉本身腍滑得嚟,檸檬汁既清新,帶出咗肉嘅甜味,嘩,正!另一碟推介係牛腩煲,味都叫做香濃,舐舐地。牛腩煲咗甘香,肉質搭埋醬汁,入口即溶,啖啖肉,啖啖驚喜😋。至於芋頭籮,腍糯得嚟,唔會過稠,同牛腩咁駛配。吃飽吃好,今次呢個食評嘅探險,算係草根界嘅美食尋寶之旅。如果你下次得閒,想尋找啲地道又平民嘅好菜,記得唔好錯過呢間寶藏餐廳喇!👍🏼

剛入到餐廳 只係因為感冒 病 戴口罩咳了幾聲,老闆娘便作勢扮同伙記 “戴番個口罩啦,因住人地感冒傳染你呀”。然後又說話單打 “唔係講你呀” 然後見我沒反應 又再大聲話“我唔係自閉架!” 我只係普通平常一個顧客,不知老闆娘為何要刻意講野有骨 說話單打客人,完全不知動機何在,亦不知道入來幫襯要受呢d氣。 只可以話老闆娘人格很有問題,變態,說話語氣好似百婆般 ,要串一個完全不認識既客人。我唔會再幫襯喇,講真野食一般,但老闆娘氣炎好似唔驚得罪人,全程故作輕鬆,猜度你心理,然後得閒就講幾句拮你,呢d有問題既話事人應該學下做人再學人開餐廳。
剛入到餐廳 只係因為感冒 病 戴口罩咳了幾聲,

然後又說話單打 “唔係講你呀”

然後見我沒反應 又再大聲話“我唔係自閉架!”

知道呢間餐廳成日都有人龍喺門口排隊等,趁今日早咗起身就早啲去排隊,睇吓會唔會少啲人。11點9左右去到,前面要等三張枱,大約等咗20分鐘可以入座準備入座前,職員會先喺門口幫你落單,餐飲就坐低咗先可以嗌午餐我哋揀咗日式咖喱吉列豬扒蛋包飯同埋吉列蝦蕃茄芝士肉醬意粉,大約15分鐘就上齊兩個餐呢個價錢有呢個食物質素算係性價比好高,吉列豬扒好大塊,炸得都好香脆但個意粉質素就麻麻哋,吉列蝦就唔太脆但係咪價錢平同埋多人排隊嘅餐廳就要預咗職員嘅態度唔係幾好?全程都聽到疑似話事人呼喝員工,員工亦都好晦氣口up up咁大家都要注意如果繁忙時間食扒餐預咗要等一個鐘頭或以上,亦都唔可以催單,現場見到隔籬枱等咗一個鐘想追一追,即刻比員工唔好嘅態度對待,叫佢等多10幾分鐘🤷🏻‍♀️

準備入座前,職員會先喺門口幫你落單,餐飲就坐低咗先可以嗌

日式咖喱吉列豬扒蛋包飯
吉列炸蝦蕃茄芝士肉醬意粉
但個意粉質素就麻麻哋,吉列蝦就唔太脆

日式咖喱吉列豬扒蛋包飯
吉列炸蝦蕃茄芝士肉醬意粉