2019-04-10 59 浏览
朋友好钟意打边炉食鸡煲🐔🐔,喺市区既鸡煲差不多间间都试过哂,听讲大埔有间鸡煲抵食又好食,所以专程去新界试试🥢🥢大埔墟站A1出口行几分钟就到铨仔记,一坐低即刻睇下有咩鸡煲拣先🧐🧐三个时段收费($138/$118/$98一位)。鸡煲都有6种选择,真喺花多眼乱🧐🧐,经店员细心介绍,最后我地拣咗店员推介嘅「至尊麻辣鸡煲」👍🏽👍🏽👍🏽火锅配料任食、饮品任饮,仲有啤酒🍺同竹蔗茅根下火添!最最最惊喜系有椒盐一口粟米$48!朋友话未见过香港其他地方有,所以就算要另外散叫,都要叫一客嚟试吓!果然不负所望,栗米爽甜椒盐惹味,极力推介😍😍鸡煲出场啦~~~~金黄嘅鸡肉发出吱吱声响🐓🐓,散发出一阵阵麻辣香味,色香味俱全🥇虽然只系拣咗BB辣,但仍然保持到麻辣嘅香味,但唔太辣,恰到好处!鸡肉相当之入味,斩得无碎骨,鸡件大细适中易入口,仲连鸡胸肉都好嫩滑👍🏽👍🏽👍🏽店员仲间中会帮我地搅下煲底,好细心☺☺☺最窝心喺煲柄有隔热垫,唔怕辣亲手手!🥰🥰叹完成只鸡,就加汤向火锅配料进攻🤤🤤呢度有数十款免费配料,可以逐件点,唔怕叫太多食唔落。我地叫咗好多款配料,肥牛、豆腐、鱼腐、豆卜、蟹粉丸、牛丸、炸鱼皮、炸腐皮、冬菇、青口肉、

火锅配料任食、饮品任饮,仲有啤酒🍺同竹蔗茅根下火添!

我地叫咗好多款配料,肥牛、豆腐、鱼腐、豆卜、蟹粉丸、牛丸、炸鱼皮、炸腐皮、冬菇、青口肉、唐生菜、白菜🥬

个肥牛真系有惊喜😲够淋仲有牛味,肥瘦分布平均,估唔到任食免费都有咁好嘅质素😋😋
炸鱼皮同炸腐皮都系新鲜炸好脆⚡⚡蔬菜翠绿,弊!突然醒起落左青口肉煮咗好耐添😲😲谂住实变香口胶啦,殊不知仍然鲜甜🤤丸类都唔系一般货色,全部都弹牙好味😋😋😋

食饱饱好满足既一餐,唔计另点既椒盐粟米,任饮任食鸡煲每位只系$138,简直系超值推介,如果饮得嘅,队埋啤酒真喺返哂本呀!🤪🤪🤪下次一定要约埋一大班朋友嚟踩场啤啤佢🍻🍻