此店座落于大埔一个平民商场,都算一人来人往既地方,系此店开业果时我都有黎过惠顾,当时舖外面仲未多人到要摆台,而选择当时都只有几款粉面,宜家越做越多菜式,座位都摆到出门口店玻璃都贴满不同报章既访问同新菜式,宜食客都多左好多,其实唔介意侧边有人行来行去坐门口好过坐入面,因为入面座位都几窄;菜单都系新设计,价钱都系新嘅,今次我叫左卤水猪头肉同醉鸡河粉!!卤水猪头肉不消两分钟已上台,份量以$15价钱系抵食的,宜所谓猪头肉其实都系猪耳位置,底系有青瓜托住,味道就感觉卤水味唔够,但卤得够胶同香油十足,食完肉可以食底既青瓜中和一下肥腻,记得食前先伴匀,因香油系拎出黎前先淋上去,整体算可以!到醉鸡喇,系外边餐厅食醉鸡正常价都七、八十蚊,以三十蚊有得食算系平价钱食中价菜,部位应该系脾位,由颜色可见酒既份量都几重下,食左一口,酒味好香浓,有揸车既食左吹波仔唔知会唔会中招!!宜鸡肉部份好嫩,系成碟鸡肉都好嫩,绝无咬唔开鞋口,同好多人见到唔太敢食既血红色都无,可能系用脾关系抵赞,系一间咁既local商场食到咁既质素确系值得回味最后系个汤底,不咸味淡好清,睇墙上介绍系大地鱼粉整的,而我都加左他们自家做既辣椒油,
,价钱都系新嘅
,今次我叫左卤水猪头肉同醉鸡河粉!!
卤水猪头肉不消两分钟已上台
卤水猪头肉
,份量以$15价钱系抵食的
到醉鸡喇,
抵赞,系一间咁既local商场食到咁既质素确系值得回味
最后系个汤底,不咸味淡好清,睇墙上介绍系大地鱼粉整的,而我都加左他们自家做既辣椒油,有一阵花椒味,麻麻辣辣的,同出面有唔同!!
记住揸车前咪食醉鸡啊

2015-12-27