2024-07-01
大埔商场日洋吃茶店 | 打卡聚会之选. 📍#吃茶ちょうぼ (大埔) @choubo_kissaten前排拣咗呢间同朋友聚会,装饰好日系,行日式复古风,感觉好宁静好舒服,食物同环境都够哂打卡😍🤎销魂寿喜烧和牛饭 销魂大概系指邪恶程度吧!首先有好流之嘅溏心蛋,和牛好淋身,配埋日式酱汁夹到极致⚡️🤎明太子蛋包意粉 蛋包饭就食得多,意粉都系第一次,明太子汁带有咸味,配蛋包意粉唔错,日式传统做法的蛋非常嫩滑😆🤎香滑忌廉煮青口锅配香草薯条 青口好大份!!青口都几大只,重点系个酱汁,酸酸咸咸嘅忌廉汁,好惹味😝🤎角煮五花肉 好靓话嘅日本五花肉,煮很好淋身入味,甜甜的日式酱汁味道,两件少食多滋味。🤎淘气小松鼠朱古力卷 甜品点咗呢个可爱小松鼠🐿️曲奇饼好精致,蛋卷好松软,打卡一流🤩🤎夏日海洋梳打味道有啲似波子汽水,造型几靓🫶🏻🤎幸福绽放花环拿铁好似传统日式Cafe嘅咖啡,味道几浓,可以试下😼——————————————- 📍 吃茶ちょうぼ (大埔)🏠 大埔安邦路8&10号大埔超级城B区2楼276号舖 #hkfoodstep#hkfoodstep大埔#hkfoodstep日式 #hkfood #hkfood
🤎销魂寿喜烧和牛饭
🤎明太子蛋包意粉
🤎香滑忌廉煮青口锅配香草薯条
🤎角煮五花肉
🤎淘气小松鼠朱古力卷
🤎夏日海洋梳打
味道有啲似波子汽水,造型几靓🫶🏻
🤎幸福绽放花环拿铁
好似传统日式Cafe嘅咖啡,味道几浓,可以试下😼
——————————————-
📍 吃茶ちょうぼ (大埔)
🏠 大埔安邦路8&10号大埔超级城B区2楼276号舖
#hkfoodstep
#hkfoodstep大埔
#hkfoodstep日式
#hkfood #hkfoodie #hkcouple
#ChouboKissaten #吃茶ちょうぼ #cafe #coffeeshop #taipo #cwb #tst #大埔 #铜锣湾 #尖沙咀 #咖啡店 #吃茶店 #日式 #温暖 #和室 #昭和