2024-11-07
呢排天气又凉返最适合就系打边炉啦☺️之前已经去过元朗分店,今次就来左大埔呢边,味道一样高质:我地叫左花胶鸡汤底,店员会帮我地剪咗啲花胶然后放汤😃花胶份量慷慨👍🏻滚左之后可以饮汤,然后加鸡落去🙂↕️鸡件肉质一啲都唔嚡,而且鸡味浓郁😚因为用既系三黄鸡😌就算系鸡胸部分,食落都系咁嫩滑😏大量花胶令汤底越食越有胶质😍🍴大滚油牛肉拼盘🥩 $428有7款牛肉部位,分别系牛小排、牛颈脊、金钱展、雪花肥牛、黄喉、牛肉粒同埋牛舌!由嫩滑至爽口弹牙既口感都有😌个人钟意食牛颈脊,肉味相当浓郁🍴伊比利亚橡果猪🐷 $228推荐⭐️肉味十分浓郁😍份量十足,脂肪比例岩岩好🍴手打蟹籽鲜虾丸🦐 $72虾肉新鲜🦐够哂爽口弹牙!每咬一啖都好似食紧一只虾咁🤩感觉就好似食紧虾饺入面个馅咁🤣🍴菜苗带子饺🥟 $78饺子皮薄馅靓😋菜苗同埋带子既比例刚刚好,食落菜苗既香味,配上带子弹牙既口感🤣食多几多粒都唔腻~🍴大滚油杂菜拼盘🥬 $118有超多款式:蕃茄、油麦菜、生菜、粟米、木耳、金菇、山药、莲藕等等👈🏻而且份量一啲都唔孤寒,食到最后都仲有好多蔬菜🤩仲要全部都好新鲜!平时打边炉喜欢食蔬菜嘅朋友,呢一个拼盘绝对唔可以错过😜🍴火焰豆腐花🔥 听到
🍴大滚油牛肉拼盘🥩 $428
🍴伊比利亚橡果猪🐷 $228
推荐⭐️肉味十分浓郁😍份量十足,脂肪比例岩岩好
🍴手打蟹籽鲜虾丸🦐 $72
🍴菜苗带子饺🥟 $78
🍴大滚油杂菜拼盘🥬 $118
🍴火焰豆腐花🔥
听到个名好得意所以叫来试下🤣店员会先喺豆腐花面头洒上黄糖粉,然后再用火枪烧,令豆腐花表面有一层薄薄焦糖,几特别😏豆腐花都几浓豆味不过唔算好滑👍🏻
整体来讲,食物质素中上~价钱唔平不过绝对对得住质素👌🏻环境坐得好阔落,餐厅采用宫廷风格为主题👹打卡一流!见到OpenRice而家仲有订座优惠🤭你地仲唔快啲约埋三五知己来烚下烚下🤪