2019-06-29
周末放假,天气唔错当然要去郊游下,上网揾左间我身为大埔人都未去过这间位于林村既世外桃园餐厅🍴一于揸车入去食个lunch,餐厅既园林景唔错,好relax就好似去左泰国咁👍🏻心情大靓,下次要带埋小朋友一齐黎😋午餐都几多选择,我们二人order 左两个套餐。🔸西班牙火腿拼哈蜜瓜天气热食下水果最清新,满满咸香既西班牙火腿和哈密瓜🍈极其合衬,甜甜地又咸咸地,又fresh又好食呢👍🏻🔸海鲜忌廉汤忌廉汤够滑够creamy有蚬、鱼同青口肉系入面,几香而不腻,不错👍🏻配合焗得很香很酥脆既牛油蒜蓉包,正呢😋🔸煎羊鞍拼焗芝士黑松露虎虾浓浓既芝士及黑松露味,大虾厚肉鲜甜!黑松露味很出很野味👍🏻羊鞍六成熟刚刚好,皮脆又够juicy 一d 「骚」味都无,好食😋🔸烧牛小排拼大虎虾牛小排六成熟,肉质鲜嫩够juicy,满满的黑椒蒜香,好好食😋肉质腍皮焗得香脆!虎虾是用黑椒、蒜及豉油煎的非常香口野味😋餐厅环境清优,是远离闹市既好去处!食物质数高价钱相宜,地方大又有园林,水池,是weekend relax一下的不错选择👍🏻😋
午餐都几多选择,我们二人order 左两个套餐。
🔸西班牙火腿拼哈蜜瓜
🔸海鲜忌廉汤