2022-06-06
大埔高cp值日式居酒屋小店🤍-💛黄色商家-🍱火焰芝士焦糖三文鱼卷 ($88)入口好香,同埋食落好鲜甜,都几大旧,三文鱼面烧得好靓,焦糖面几香,口感几丰富,同埋三文鱼都好新鲜~🍣厨师发板寿司12贯 ($138)见到个价钱即刻叫咗😛有炙烧都有刺身,个人觉得炙烧嘅好好食,尤其系带子好鲜甜,鲽鱼鳍边寿司都好够油香,饭粒分明,同埋饭嘅调味恰到好处,鱼生都几够新鲜,同埋真系cp值好高🤣推荐!🐽酱烧猪颈肉 ($54)个人觉得几抵叫,好多汁,充满油香,同埋够入味,熟度啱啱好~🍥日式牛肉汤乌冬 (猪骨汤) ($68)几大碗几抵食!乌冬几弹牙同烟韧,牛肉都俾得几多,汤底带有麻油香,猪骨汤可以再浓少少~不过清清地都唔错,另外汤入面嘅粟米粒好甜🥰🍬自肥甜品 ($88)上到嚟好惊喜🤣镜粉可以嚟帮衬,块胶可以拎返屋企🤣不过如果张相齐人啲就更好😛至于啲brownie比较实身,几浓朱古力味,唔会过甜!餐厅环境几舒服,好有居酒屋风味,本身会俾玄米茶,食物选择都几多,性价比好高,同埋服务好好,店员好细心,见到我哋冇碗直接拎咗三个碗俾我哋,真心大力推介🥰味道 8/10服务 8/10环境 8/10回头率8 /10总评 8/1
💛黄色商家
🍱火焰芝士焦糖三文鱼卷 ($88)
🍣厨师发板寿司12贯 ($138)
🐽酱烧猪颈肉 ($54)
个人觉得几抵叫,好多汁,充满油香,同埋够入味,熟度啱啱好~
🍥日式牛肉汤乌冬 (猪骨汤) ($68)
🍬自肥甜品 ($88)
味道 8/10
服务 8/10