2021-06-27
星期六去大埔食个下午茶先😬 想食台湾野就见到呢间个样几吸引又好似几抵食 就试下佢啦😛 睇咗下午茶个餐牌 蛋饼都系四十几仲要包嘢饮 好抵食呀🤣 先叫个午餐~酥炸猪扒肉操饭 $59追加一个小食 蜜糖花枝丸+$32再包一杯嘢饮就叫咗珍珠奶茶🧋 净系呢个午餐已经觉得好抵食🤩猪扒薄身炸得香脆 咬落去啲肉又唔会觉得好鞋 炸得岩岩好😍 同埋佢有个辣辣地嘅蒜汁 用嚟点猪扒真系好夹👍🏻 加埋佢既饭系完整既粒粒饭 感觉系好似搭台铁会食既台式便当咁🍱 不错👍🏻 蜜糖花枝丸 本身已经好香口好好食😋 加埋蜜糖个味都唔错㖞 推👍🏻 然后叫咗一个下午茶餐芝士肉松台式蛋饼 $45餐饮系黑糖仙草冻 +$10 蛋饼好足料🤩 啱啱整好就拎上嚟 食嘅时候热辣辣 同埋佢既芝士真系一啲都唔吝啬 见到芝士仲系可以拉丝😍 钟意食芝士嘅真系要试吓 珍珠奶茶🧋 叫咗走甜少冰 正正常常嘅茶底 珍珠烟韧有咬口 都不错👌🏻 黑糖仙草冻 本身想叫走甜 但店员话走甜系走咗黑糖🥲 所以就叫咗少甜.. 平时饮开7分糖嘅朋友应该觉得啱啱好~ 同埋佢既仙草超多 饮极都仲有好大旧😬 整体来讲 如果挂住台湾小食既 黎呢度食个台式下午茶都不错呀🤗
睇咗下午茶个餐牌 蛋饼都系四十几仲要包嘢饮 好抵食呀🤣
先叫个午餐~