2019-02-02
星期六又系代购交收嘅日子💰, 收工拎住一大袋搭E41去到安慈路站落, 顺利搞掂当然揾野食, 饿到癫左. 见到对面有间cafe feel嘅餐厅, 有一pair人等紧, 门口lunch menu系星马fusion菜, 亦有台式饮品拣, 我地都拎卡等埋一份先.·海鲜喇沙掺掺 (HKD63)前几日食左喇沙, 由于太钟意喇沙汤底嘅辣味加椰香, 今日encore🎤. 果然无令人失望der. 两只大虾🍤新鲜, 一剥就离壳爽爽的. 有四粒蚬, 几块鱼蛋头片, 豆腐卜, 鸡蛋. 鱼蛋头系弹牙之作, 至于掺掺... 大概系又有粗面同米粉?食材份量十足呢!细心店家准备一只碟装啲蚬壳虾壳.·南乳鸡翼椰浆饭 (HKD54)加入南乳li款浓味酱料腌好嘅鸡翼劲入味, 煎鸡翼卜卜脆又厚肉. 椰浆饭散发出椰青水嘅清新味道, 食左啖感觉椰浆味道完全融入饭粒, 太阳蛋+脆脆鱼干+咸香花生, 几种口感都尝到.·丝网春卷 (+HKD18)肚饿起黎梗要追加小食啦. 我地坐喺出菜𠮶pantry隔离睇住春卷系现炸的, 好香口. ·冻黑糖珍珠鲜奶 (+HKD15)黑糖❤️珍奶❤️唔是唔加钱饮吧!甜度perfect鲜奶嘅奶香好出, 加上成个
海鲜喇沙掺掺 (HKD63)
南乳鸡翼椰浆饭 (HKD54)
丝网春卷 (+HKD18)
冻黑糖珍珠鲜奶 (+HKD15)
黑糖❤️珍奶❤️唔是唔加钱饮吧!甜度perfect鲜奶嘅奶香好出, 加上成个杯底都系超QQ弹口珍珠, 推介
青柠香橙🍊梳打 (+HKD15)
本身好怕老公拣埋啲糖水多过咩嘅梳打, 试左啖又OK㖞, 微微青柠香仲有啲橙皮添🤣
几时都话早lunch有好处...睇下条queue😋