前几日母亲节,于是就去咗呢一间餐厅庆祝。因为其他店好多都订唔到位,呢间新开嘅放题,喺OpenRice app就已经可以订到放题啦,原本呢都惊呢间系伏,因为佢一个食评都冇,完全系全新,所以觉得有啲冒险,但最后发现竟然唔差㖞!题外话,呢间餐厅好Nice, book咗枱佢会打电话提醒你confirm多次!感觉体贴!佢有两个价位嘅放题可以拣,我哋拣咗贵啲𠮶一个,佢包咗多几款特别啲高级少少嘅食物!等我介绍吓食物啦!我地食嘅系进击の升级 极品拖罗食べ放题!🥳太多相,po唔晒,介绍少少啦!花之恋我觉得花之恋几好食,比坊间嘅放题做得大嚿好多,一嚟到我就好满意啦,因为佢超级足料,完全睇得出新开嘅质素系高啲!刺身我哋第一round冇嗌到啲高级嘅刺身,呢啲都系普通嘅,但其实你都可以见到好多种类有唔同嘅虾🦐啦,三文鱼,油甘鱼,吞拿鱼,带子!最值得一提嘅系带子,我觉得真系好鲜甜而且唔算切得细粒,份量都几多,以我印象中冇特别腥,特别难食,呢round嘅鱼生都系正正常常!寿司🍣呢几旧寿司里面我最想讲嘅系京葱三文鱼腩,我真系觉得佢啲京葱好好食,而且呢度嘅寿司份量都系同出面嗌嘅一样正常,唔系特别细,所以我觉得好抵食!寿

寿司🍣

寿司🍣
呢啲都系寿司,有烧牛肉,火炙三文鱼,芝士鳗鱼等等。我最钟意嘅系牛肉,佢真系落咗好多蒜而且烧得啱啱好入口即溶,同出面比一啲都唔输蚀!而且火炙三文鱼都系正正常常!

创作卷物
呢度有好几款。可以睇得出每一旧份量都系好足!

手卷
估唔到呢度食放题都有手卷可以拣,我就食咗三文鱼同三文鱼子呢旧,另一旧应该系蟹嘅卷物!我觉得两旧都几靓,我估唔到有三文鱼子!但佢唯一嘅缺点系紫菜唔脆!不过都系一般放题嘅缺点!

鸡软骨

串烧
除咗鸡软骨串烧外,其实我仲嗌左小番薯同牛舌嘅串烧,三个都好好食,better than expected!鸡软骨真系好好食!小番薯我一共食咗成三条超级正!

进击放题刺身
呢个系贵嘅放题包嘅几款刺身,有呢一个松叶蟹、极品拖罗嘅刺身,一上碟,就见到佢系有类似干冰咁样嘅酒樽保持温度,果然系唔同啲!呢个极品拖罗真系同出面嘅一般拖罗冇分别,甚至更好,超级好食,好甘香、好鲜、好甜!我觉得如果你食呢间放题一定要升级嗌呢一个餐,因为真系超级好食!

进击放题寿司🍣
呢个系进击放题寿司,系火炙极品拖罗寿司,真系好肥美而且好好食!加上少少京葱,烧得啱啱好而且劲多油脂,成件事系好肥美好正好配合!

进击放题:热食
呢个系进击放题嘅一个热食,就系一个牛扒,我唔记得系咪安格斯!我就好似冇食到但系听讲都唔错!

总括而言,我觉得呢间餐厅好值得推介!如果佢一直可以保持呢一个质素,咁样应该会将同区嘅日式放题打低,希望佢keep住水准啦,我应该会再推介比其他人嘅!
2021-05-10
庆祝纪念