2017-05-22
大埔最近开咗间新拉面,叫达摩拉面,大埔终于有间特色拉面啦。一入门口好多好多招财猫,好有仙气feel呀~ 装修简单但装饰搭够主要卖五款拉面,三款小食,款式唔多不过都够拣嘅,落单纸都印咗铺头logo,坚持!连餐具,纸巾盒都好detail,老板系有heart嘅叫咗个期间限定海老拉面(左边),写到明话用日本原材料,系坚㖞!哗~见到真系哗咗声,好丰富好足料呀!啡啡地色嘅汤底味浓不咸,有4+2=6块肉,肥瘦均匀,啲肉好嫩好好味,原只糖心蛋点解可以做到咁滑,仲有菇菇,粟米,芽菜,竹笋,紫菜...数唔晒,好多配料,最紧要系有劲多樱花虾。妈呀~点解98蚊食到咁多野特上豚骨拉面-铃川配料,豚肉份量同期间限定一样,但个汤就唔同,我试左啖汤,好香猪骨味,对比起嚟个汤会淡dd,钟意猪骨就唔洗谂,叫依个啦墨汁饺子,黑色嘅肉馅,好好味真系黑色唔系呃你芝麻鸡翼,炸到好脆好香,放左一阵先食都系keep住脆,系咪有独门炸野秘技?拉面店有冻水,所以我冇叫饮品,而佢啲饮品都系招财猫样,好搞笑
连餐具,纸巾盒都好detail,老板系有heart嘅
特上豚骨拉面-铃川
墨汁饺子,黑色嘅肉馅,好好味
真系黑色唔系呃你