2024-10-01
📍捞得喜火锅冰室朋友介绍话佢屋企附近开咗一间可以食到我最钟意嘅川式火锅放题,于是约咗佢一齐试下。入到来位置好宽敞,都几多人来食吖,一张台有个火锅位。🍲锅底有19款丰富多元嘅选择,我哋拣咗双拼鸳鸯锅:正宗四川麻辣火锅、健康番茄汤底。两个锅底都超级浓郁,味道好浓好足,真系好正~🥘有多款火锅食材,各类新鲜海鲜、好多唔同部位嘅新鲜牛肉,有各式蔬菜、菇类笋类、肉丸,仲有我嘅火锅必点响铃卷都系任食。食完仲有甜品,有cake有雪糕有龟苓膏,仲有个棉花糖机可以自己diy五颜六色嘅棉花糖,小朋友实会好钟意吖~-特别想赞嘅几样嘢:🦐海鲜好新鲜,特别系虾,超大只超新鲜,熟咗之后真系好鲜甜,仲系好大只!食到最后都忍唔住再encore~🥩任食嘅牛肉另外有一个雪柜雪住,唔担心会串味,有分唔同部位嘅牛肉,可以全部试埋睇下自己钟意边一款!🍥鱼皮、响铃卷都系可以任食(我私心超钟意),都系用密封盒保存,所以每一块都系好脆嘅,店家好用心。如果边一日想要「放开食」,呢款性价比超高嘅火锅放题实啱你啦!♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡🍴餐厅:捞得喜火锅冰室📍地址:大埔翠乐街6号菁泉雅居A座地下1-4号舖💸消费:208@♡♡♡♡
入到来位置好宽敞,都几多人来食吖,一张台有个火锅位。
-特别想赞嘅几样嘢:
♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡