2023-07-28
今日发现咗呢间隐身喺小区入边嘅西餐厅🍴食完觉得一定要同大家分享!虽然门口超低调,但一入去装修超有格调😍😍适合情侣纪念日/朋友庆生🎉🌟二人餐 $396包括:汤x2,前菜x3,主菜x2,甜品x1呢个二人餐$396有汤有前菜仲有甜品!你话喺香港边度揾🔸汤:薯仔汤🥔厨师无将薯仔全部整烂,而系保留少少薯仔口感🥔饮落几creamy,加埋餐包食就perfect🫶🏻🔸前菜:白鳀鱼茄子蓉多士、义大利风干火腿拼盘、地中海风味烤多春鱼原本睇menu以为系三拣一🤣🤣原来系三个都有!即叫即整~多春鱼上枱仲出紧烟!🔸主菜:炭烧安格斯封门柳配烧汁薯条、新鲜波士顿龙虾意粉牛叫了5成熟,火侯控制得好好,仍保留5成应有嘅红色+肉汁🫶🏻 炭烧味香同时肉味重,餐厅仲细心咁帮你切好碎上,不过唔知系咪因为咁而有啲靭😢见到龙虾意粉几乎每枱都嗌!一于同大家试试佢!Pentola标榜手工意粉,食落真系特别唔同!软硬适中有咬口,同时劲挂汁,每一条意粉都充满香浓龙虾汁😋龙虾肉质爽口弹牙~用罗勒轻轻调味已经可以成功带出龙虾鲜味😙🔸甜品:Tiramisu呢个Tiramisu系我吃过最好食嘅🥹🥹🥹🥹入边手指饼浸满咖啡酒~当顺滑嘅cream ch
🌟二人餐 $396
包括:汤x2,前菜x3,主菜x2,甜品x1
呢个二人餐$396有汤有前菜仲有甜品!你话喺香港边度揾
🔸汤:薯仔汤🥔
🔸主菜:炭烧安格斯封门柳配烧汁薯条、新鲜波士顿龙虾意粉
🔸甜品:Tiramisu
呢个Tiramisu系我吃过最好食嘅🥹🥹🥹🥹入边手指饼浸满咖啡酒~当顺滑嘅cream cheese遇上浓郁嘅咖啡香,食落竟然一啲都唔漏🥹同时唔算好甜!真系令人忍唔住一啖接一啖KO晒成个!
🔸Drinks: Pina Colada ($88) / Oolong Breeze ($78)