2021-03-15 1367 浏览
区内区内食米线,脑海一定系出现x仔同云xx。有日夜晚经过呢间家嫂,闻到好香,但因为佢门面太细,又系主打边炉,平时都好少留意。睇一睇餐牌,佢而家午市竟然有lunch, 选择有鱼生饭、米线同小菜客饭。身为米线爱好者就决定一试。行到门口,有职员喺门口派传单,职员都好快安排入座,服务几好。午市时间好少顾客,由入座到离开只有约5枱客,疫情下生意唔易做。叫左自选米线套餐,$58三𩠌连野饮,区内唔算好平,但食开米线就应该差唔多价钱。汤底拣左番茄浓汤,𩠌有推介黑松露墨丸同鱼腐,另外试埋佢个白鱼蛋,面底都有4款选择,有出面少见既寛粉,就决定试下。落完单,职员会邀请客人到雪柜拣野饮,除左有自家杯装饮品,都有罐装汽水同支装茶可以选择。对于钟意多选择既野,样样都有得拣就觉好会加分。等左一阵寛粉黎到,份量比想像多好多,令我有d惊讶,番汤浓稠,比连锁米线店既番茄汤出色,值得推介墨丸有墨鱼粒,但味道较淡,鱼腐系三样𩠌中最好,白鱼蛋就一般货色,寛粉有少少煮过龙,唔够烟韧。总括嚟讲,系区内一个米线/lunch 新选择,会再帮衬,试埋佢其他汤底同配𩠌
区内区内食米线,脑海一定系出现x仔同云xx。

对于钟意多选择既野,样样都有得拣就觉好会加分。

番茄浓汤墨丸鱼蛋鱼腐寛粉
红枣桂圆茶