2020-06-22
呢排天气开始热,就谂起中学时期同朋友烧烤的回忆。依家得闲都会约下朋友,食个饭敍旧~ 这间芝加哥前身好似主打食串烧,依家就变咗食西餐🤔 平时经过都见到唔少人,所以朋友系附近住就过嚟试试!——————————🔹 炸烧烤菇配黑松露酱 $58这个炸大菇份量真的不少,刚刚炸起会有爆汁的效果😍香脆的炸粉配上林林的菇,外脆内软👍🏼再蘸少少甜而香的松露酱,好满足~~ 不过记住要趁热食,冻咗炸粉会变得厚身,仲会有油腻的感觉...-🔸 Prime极黑牛小排 $168这个牛小排是五成熟,虽然只有薄薄两块,但肉质鲜嫩可口😍油花分布均匀,充满牛味👍🏼旁边有烧过的菠萝🍍超多汁,酸酸甜甜,解腻一流😋😋🔹 保云酥羊架 $118羊架一共有三支,每支都洒满面包糠,食起来没有浓烈羊膻味,肉质还很软腍☺️ 蒜头烧完后变得很软身,夹埋羊架一齐食,对于平时不敢食蒜头嘅朋友,都大赞好香🥰但如果羊架大支少少,多啲肉会食得更满足🤪-🔸 Irish cider (apple juice)这款Apple cider是我第一次饮,但个人认为比平时饮开S牌子更好饮😋因为味道较酸,又不会很甜,而且不是很有酒味😚啱晒我口味~
——————————
🔹 炸烧烤菇配黑松露酱 $58
🔸 Prime极黑牛小排 $168
旁边有烧过的菠萝🍍超多汁,酸酸甜甜,解腻一流😋😋
🔹 保云酥羊架 $118
但如果羊架大支少少,多啲肉会食得更满足🤪
🔸 Irish cider (apple juice)