2023-01-25
今日约咗朋友去大埔行街,行完街谂住喺附近揾啲嘢食吓顺便饮少少酒倾吓计,老友带我去咗一间餐厅酒吧气氛真系好好,而且啲嘢食都唔错,所以喺度推介一下。NOC NOC 餐厅酒吧系大埔墟直街,餐厅环境非常之好,而且好适合一班朋友倾偈食嘢,加上有少少音乐喺度食嘢倾偈,感觉都几放松。坐低点少少啤酒饮吓,点咗支蓝妹 45元,朋友就点咗杯红酒。烧猪肋骨配薯条 198元,猪肋骨份量都好多烧到啱啱好,一上枱已经闻到好香嘅味道,一啖咬落去仲系好多肉汁,而且猪肉好香好嫩,食得出材料真系好新鲜,加上肋骨嘅位置比较香口特别嫩滑。另外薯条都炸到脆卜卜,点少少茄汁配返杯啤酒真系一绝。炸鱼手指 ,鱼手指炸到外脆内热,外边嘅调味啱啱好,令到入边嘅鱼肉味道更加香,配埋沙律酱一齐食味道更加有层次。黑松露杂菌芦笋烩饭,卖相相当吸引,黑松露嘅味道亦都好独特,阵阵嘅黑松露香味味道好鲜好香,烩饭烟烟韧韧食落去特别有口感。西班牙海鲜焗饭,有大虾,青口,蚬肉材料相当丰富,加上香草柠檬汁调味,令到海鲜味更加突出,啲海鲜亦都好新鲜好鲜甜,整体嘅味道非常夹,呢个简直系必试嘅推介。
坐低点少少啤酒饮吓,点咗支蓝妹 45元,朋友就点咗杯红酒。