2024-10-21
一入到舖头简直系穿越时空咁🤩系皇宫嘅装修,仲有一张皇帝嘅龙椅俾大家打卡,劲有气氛!当然呢度嘅火锅食材,都系宫廷式嘅级别,好有惊喜🤘🏻‼️大推‼️花胶鸡锅汤底,超级大块花胶,又厚身。打完卡之后,店员会剪成细细块放入汤底入面。成个汤超鲜甜,花胶都煲得好软糯,鸡肉鲜嫩,打边炉之前饮一啖真系觉得好滋补。🐮大滚友牛肉拼盘款式超级多,有牛小排、手切牛颈脊、金钱展、牛黄喉同牛舌。牛嘅质素好高,油花分布均匀,牛味浓。我最钟意系牛黄喉,好少地方有得食,渌一渌就食得劲爽口😝🐷伊比利亚橡果猪呢只猪质素媲美和牛😍肉质一啲都唔系嚡,肉味好浓郁。🪿鹅肝墨汁墨鱼丸🦑呢只系手打丸,好有创意,中间真系包左一粒鹅肝!鹅肝嘅油脂香味同墨鱼丸嘅海鲜味配合得非常好,口感弹牙,非常值得一试。一路打边炉,记住要叫埋竹蔗茅根同火焰焦糖豆腐花‼️豆腐花豆味好浓又滑。上枱嘅时候,红糖加酒烧到脆卜卜,好似焦糖炖蛋上面𠮶一层咁,好有创意。
🐮大滚友牛肉拼盘
🐷伊比利亚橡果猪
呢只猪质素媲美和牛😍肉质一啲都唔系嚡,肉味好浓郁。
🪿鹅肝墨汁墨鱼丸🦑