2024-12-02 148 浏览
大埔真系一个卧虎藏龙嘅美食地方,好多贴地嘅小店,今日行过横街,正正巷头段位置,见到门面唔算大但有2个古代图案吸引左系一间上海小店,中午时段都多人,但座位都宽敞,小店来说唔会有压逼感,装潢都用上一d古代图案及节气名….✨花胶鸡面配上海面🍜大大块的花胶,即时觉得滋补最滋补;鸡肉肉质嫩滑,鸡汤汤底味浓,饮得出熬制时间长,配上幼身上海面✨南乳炸鸡翼配油面🍜炸得非常之香口,而保持鸡翼的嫩滑,南乳味唔会过咸,油面配上鸡汤✨韮菜虾酥鲜肉云吞云吞好足料,韮菜及虾酥味配猪肉,每啖食落都香气满满,大大粒满足✨萝卜丝空气春卷炸得干身唔油,香脆可口,作为餐前的小食正合不过✨跟餐饮品半价点了咖啡及利宾纳梳打价钱贴地,鸡汤面🍜鸡汤底浓,食完碗面真系会跟手饮埋成碗汤,小店嚟讲做得唔错,职员很有礼貌,下次嚟会试下客饭

✨花胶鸡面配上海面🍜

✨南乳炸鸡翼配油面🍜

✨韮菜虾酥鲜肉云吞

✨萝卜丝空气春卷
炸得干身唔油,香脆可口,作为餐前的小食正合不过

✨跟餐饮品半价
点了咖啡及利宾纳梳打