2018-04-14 436 浏览
车仔面黎讲铜锣湾有新记听朋友讲大埔就有呢间郭仔记做代表😋去到铺头门口都见到好多人喺度食紧野好彩仲有一张四人枱可以俾我哋三个坐喺度食碗车仔面坐低之后店员都好有心思咁样问我地有冇喺度食过野问洗唔洗推介啲咩代表作俾我哋我哋就话冇食过所以佢就推荐左啲焖嘅嘢食俾我哋食例如系牛腩同牛孖根 都话喺呢度必食嘅我哋三个每人都嗌咗三碗车仔面再加一杯豆浆车仔面嘅份量非常之大其实我一个人都食唔晒咁多人𩠌入边我最钟意呢度嘅鱼蛋 萝卜 鸡翼尖 牛腩 猪软骨鱼蛋系出边好少见嘅陈皮鱼蛋 陈皮鱼蛋比起一般嘅鱼蛋更加烟韧有口感萝卜呢就非常之甜 一啲渣都冇仲唔会有gip嘅味道鸡翼尖比其他嘅铺头做得出色 整得个味啱啱好牛腩同猪软骨都系佢有推荐俾我哋嘅嘢食 真系俾十个like😛😛因为全部都好入味同埋好够淋仲有d辣酸菜系隔离可以加入去食!另外每一个车仔面都可以拣一款酱汁 我就拣咗沙爹汁亦都系店员推荐俾我哋嘅 佢话呢度嘅沙爹汁都系佢哋自己整架啱啱睇到呢度嘅份量好大其实除咗系个面会好大之外佢哋嘅𩠌都非常之多!系度食饭都系$40左右仲要咁大碗 食到饱一饱先走啊🤙🏼
车仔面黎讲铜锣湾有新记

咁多人𩠌入边我最钟意呢度嘅鱼蛋 萝卜 鸡翼尖 牛腩 猪软骨

萝卜呢就非常之甜 一啲渣都冇仲唔会有gip嘅味道
鸡翼尖比其他嘅铺头做得出色 整得个味啱啱好
因为全部都好入味同埋好够淋
仲有d辣酸菜系隔离可以加入去食!

系度食饭都系$40左右仲要咁大碗 食到饱一饱先走啊🤙🏼