2012-10-11
今日老妈子生日, 所以谂住带佢同老豆一齐出去食d好野, 上openrice揾下揾下结果就揾到呢间潮州冷小炒啦我预先做定功课, 睇过哂大家话d咩野好食先出发, 除左等老妈子食d好野之外, 顺便亦都试试佢个卤水鹅片系咪真系咁正先因为今日系闲日嘅关系, 一去到都唔洗等位, 直接就入去坐低啦。地方几大, 坐得都几舒服, 班侍应姐姐态度亦都好好。本身想叫蚝仔粥, 冻蟹, 鹅片同埋明炉蒸乌头, 不过既然讲得做本身, 即系最后冇叫到啦...因为老妈子同老豆唔想食咁结果点左d咩呢?卤水鹅片$92 - 食落口感有d粗糙, "鞋鞋"地, 并没有惊喜, 唔觉得似大家讲得咁出色..卤水鹅掌&翼$75 - 呢味系老妈子点, 我食左小小, 唔系话差, 不过都系水准一般煎蚝饼(唔知几$) - 合格嘅鲜鹅肠$60 - 相对地呢个系比较出色, 鹅肠新鲜, 食落爽口弹牙, 不过份量认真小, 下底垫左好多芽菜总括黎讲味道其实一般般, 卤水味道亦未见突出, 份量唔够之余价钱亦有d贵。卤味黎讲, 我食过一间喺红磡嘅比较出色, 不过潮州冷小炒嘅菜式就较多d。如果呢个价钱黎讲, 我会觉得走去街市夹d卤味番屋企食会正d..可能你会
地方几大, 坐得都几舒服, 班侍应姐姐态度亦都好好。
咁结果点左d咩呢?
煎蚝饼(唔知几$) - 合格嘅
可能你会觉得我冇叫到d推介菜式, 不过食完呢次我并冇去第2次嘅冲动, 或者你有机会可以试下叫。
最后嘅感想系...似乎系有d名过于实..
p.s 晚市+1