2021-08-15
之前食过好几次lunch set,今次第一次食呢间嘅dinner,好期待!我哋今日六点就嚟到,都已经满咗一半位,记得要book位,唔系都几大机会冇位~首先叫咗个和风刺身沙律 ($58)🥗睇openrice其他食评见到呢个沙律好大个,真系超级大碗🤣刺身有三文鱼同油甘鱼,每款大约有六至七粒,都唔算少,底下就系满满嘅沙律菜,配埋酸酸地类似柚子醋嘅酱汁,非常开胃😋我今次冇叫其他寿司,只系叫咗个卷物,葱碎金鎗鱼腩卷 ($68)🍣有六个小卷,呢个比起其他食物相对就普通少少~跟住就系我最想食嘅网烧安格斯牛扒 ($108)🥩一上枱真系超级香,已经切开咗一条条,烧得啱啱好,肉质好软淋,而且亦都有牛味,旁边配咗一啲沙律菜,今餐真系食好多菜🤣仲有男朋友最钟意嘅盐烧牛舌 ($72)🍢呢个价钱系两串😆每串有三块,牛舌鲜嫩,不过大块嘅我一啖食就要咬耐少少😂炉端烧方面仲有烧芝士年糕 ($38)🍢原来烧芝士年糕同平时炸芝士年糕系唔同!我好钟意呢个Q弹嘅外皮口感☺️冇炸嘅咁油腻😚压轴登场嘅有黑松露鹅肝炒饭 ($98)🍚呢个性价比超高啊!起初对佢冇咩期望,点知啲鹅肝原来都唔少😆😆佢唔系好强油脂感,不过炒起上嚟有鹅肝嘅香气~
和风刺身沙律
葱碎金鎗鱼腩卷
网烧安格斯牛扒
盐烧牛舌
烧芝士年糕
压轴登场嘅有黑松露鹅肝炒饭 ($98)🍚呢个性价比超高啊!起初对佢冇咩期望,点知啲鹅肝原来都唔少😆😆佢唔系好强油脂感,不过炒起上嚟有鹅肝嘅香气~我觉得如果佢可以溶少少,会更加同个饭融合🤤炒饭粒粒分明,系一个炒得好好嘅炒饭😚
黑松露鹅肝炒饭
我哋总共叫咗六样嘢,食得超饱!仲以为会好贵,我哋埋单只系$486🤩不过睇menu见佢啲寿司刺身都唔平,如果主打食生嘢嘅可能要预多少少budget☺️餐厅环境都几舒适,服务方面,男店员几有礼貌,不过部分店员都有啲 cool🤣整体嚟讲都系几好嘅晚餐体验😚