2023-10-11 43 浏览
前两日落堂之后同朋友去大埔觅食,最后我地去咗cafe,叫咗两个套餐share嚟食。每个套餐都有ABC三部份可以拣,A部份系拣沙律或者餐汤,B部份系main,C部份系小食。龙虾汁海鲜炖饭 $148炖饭嘅龙虾汁好香浓,鲜味十足,risotto索晒佢嘅香气!Risotto嘅配料好多,有大虾、带子、青口、蚬等。墨西哥芝士馅饼 $148馅饼薄薄一片,有淡淡嘅面粉香,外面烤至少许焦香。馅饼里面配有pickles、灯笼椒、芝士等。佢另外配有乳酪同牛油果酱,可以按照自己喜好加入馅饼。脆炸粗直薯条配松露蛋黄酱 +$38薯条香脆,松露蛋黄酱出色,呢两个永远都系我嘅favorite match.冬阴功炸鸡翼 +$38喺其他餐厅比较少见冬阴功炸鸡翼,于是我地叫咗份嚟试。鸡翼食落有香料味,冬阴功嘅酸味都几突出。

龙虾汁海鲜炖饭 $148

墨西哥芝士馅饼 $148