2017-04-11
今日走到衣间餐厅食日本菜,真系要温馨提示一提餐厅正门系响马路位而唔系商场位,因为平时都会系商场入正门,而佢比较特别,不过商场位都有门口入的,只系入去时怕店员未必知!餐厅门口暗暗的,但入到去非常阔落都好光猛,有d比佢门面厄左坐低店员就随即比杯热茶,我地就谂谂食乜好,有一人套餐有散嗌有刺身优惠,星期一至五8pm后更有指定寿司同串烧同小食优惠,结果我地叫左猪软骨拉面、牛肉锅乌冬、珍宝特大三文鱼刺身、4件散件寿司先黎碟珍宝超大件三文鱼刺身有分3件同5件,我地叫左3件!完全冇谂过咁大旧,平时出面三件即系等于三小片,好似寿司size咁,佢字面话珍宝...心谂都系厚d咁解,但事实一件我觉得可以切到平时既6-7件左右,三件真系好够喉,$68衣个价钱真系抵到烂呀跟住寿司叫左蟹棒、吞拿鱼、赤虾同三文鱼腩。整体都还可以,吞拿鱼都冇咩根。主菜猪软骨拉面不过不失啦,而牛肉锅乌冬热辣辣,牛肉都唔靱,乌冬林身d,口感就各人喜好喇!另外一提如果唔想食拉面可转乌冬的,当然价钱会有唔同啦!咁样2人份量已经好饱了,盛惠$264,已计晚市加一整体都唔差,店员又有笑容都食得开心d呀!可以推介,唔好比个门口厄左,不过唔熟路可能难
餐厅门口暗暗的,但入到去非常阔落都好光猛,有d比佢门面厄左 坐低店员就随即比杯热茶,我地就谂谂食乜好, 有一人套餐有散嗌有 刺身优惠,星期一至五8pm后更有指定寿司同串烧同小食优惠,结果我地叫左猪软骨拉面、牛肉锅乌冬、珍宝特大三文鱼刺身、4件散件寿司 先黎碟珍宝超大件三文鱼 刺身有分3件同5件,我地叫左3件!完全冇谂过咁大旧,平时出面三件即系等于三小片,好似寿司size咁,佢字面话珍宝...心谂都系厚d咁解,但事实一件我觉得可以切到平时既6-7件左右,三件真系好够喉,$68衣个价钱真系抵到烂呀