2021-07-16 93 浏览
今日难得同朋友去荃湾行街,朋友bookmark 咗呢间cafe好耐,网上都有好多foodie介绍,就顺道黎试一试朋友想试青酱鸡扒沙律,我同另一个朋友分别叫咗火鸡胸肉蕃茄希腊乳酪三文治同埋牛肉烤菇三文治配沙律。饮品我加$10叫咗杯latte餐点好快就到,一黎到𠮶阵真系吓亲,劲大份!细食嘅女仔两个人share一碟都冇问题!而且沙律系极大份同新鲜,柠檬香醋汁调味啱啱好。牛肉烤菇三文治有啲散,唔系咁容易捉住黎食。第一啖有好香嘅牛油味,菇、洋葱、牛肉甜甜地配合得天衣无缝,推荐!唯一挑剔嘅位系牛肉系用咗肥牛,所以都几肥腻下,我食完一件已经半饱我同朋友交换左一份三文治,所以我都试咗鸡胸肉蕃茄希腊乳酪三文治。呢个好明显味道比较refreshing,希腊乳酪好解腻,但就略嫌火箭菜嘅苦味太过突出,抢咗focus,我个人中意牛肉三文治多啲(重口味)朋友话佢份鸡扒因为系慢煮所以好嫩滑juicy,不过就唔系太食到青酱味,但都会推荐!Latte都好大杯,拉花几靓。我唔系饮开咖啡,个人觉得好饮同顺口。呢间cafe朋友真系冇介绍错,成功入咗我嘅encore list

青酱鸡扒沙律
牛肉烤菇三文治配沙律