2019-01-25 108 浏览
一向都好钟意食日本野食, 尤其寿司, 呢间小店寿司刺身质素非常好, 大件得黎又超新鲜,  价钱亦适中, 值得推介店内有多款一品料理, 例如呢个蟹籽芝士沙律, 用左 cream cheese, 咬到一粒粒芝士的, 配上青瓜丝及沙律酱柑橘醋海蜇几特别, 好爽口, 少少酸, 很开胃的前菜寿司及刺身有好多种类,应该有的都有, 例如拖罗, 海胆等香港人喜爱的选择, 亦有多款贝类我地4人先每人一件中 toro 刺身及油甘鱼刺身, 刺身都系厚切, 一件放晒入口的确有些少难度, 但鱼生充满口腔好满足寿司份量亦很惊人, 日本马粪海胆好鲜甜, 另外餐牌有啲三贯推介寿司, 会比散叫扺食, 试左军舰三贯及吞拿鱼三贯吞拿鱼三贯即大拖罗, 中拖罗及吞拿鱼背各一件, 颜色由浅入深, 味道当然非常好呢件大拖罗真系冇得顶, 卖相已经非常吸引, 食落更加入口即溶牡丹虾刺身, 都系好好食除左寿司刺身, 店内都有其他烧物或乌东, 例如沙甸鱼苖干, 河豚鱼干, 烧鹅肝等, 都值得一试

柑橘醋海蜇几特别, 好爽口, 少少酸, 很开胃的前菜

寿司刺身有好多种类,应该有的都有, 例如拖罗, 海胆等香港人喜爱的选择, 亦有多款贝类

牡丹虾刺身, 都系好好食

2019-01-23