2024-09-20 889 浏览
今晚小编身子不适无咩胃口,决定一行2人快食左个牛腩面 。叫左2个套餐一个清汤牛腩刀削面+ 菜同香葱鸡排拌面 +炸鱼饼 。清汤牛腩刀削面,牛腩件件都大大件,唔似平时我食开既潮州牛腩面铺 。牛腩连少筋位爽口,汤浓,仲有一大旧好甜既白萝卜,好想整多旧 ,刀削面伊韧仲有咬口,系我钟意既软硬度 。香葱鸡扒拌面,豉油底捞左面,食之前再捞埋d 香葱,又有咸味又有香葱味 。鸡排软淋香口 。台湾面几有咬口,口感唔错又挂到啲酱汁 。个面再跟左一个紫菜汤,少少咸味,湿吓个嘴无咁干 。墨鱼饼香口弹牙热辣辣有2件 ,几好食😋📍 元州牛肉面长沙湾元州街498号青华阁地下I号舖#hkfoodie #foodiehk #foodie #hkfoodstagram #hkfoodblogger #food #foodstagram #foodblogger #instafoodie #foodporn #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅游 #香港必喝 #香港好去处 #假日好去处 #揾食好去处 #长沙湾揾食 #长沙湾美食 #元州牛肉面

📍 元州牛肉面
长沙湾元州街498号青华阁地下I号舖