2018-10-03 106 浏览
自从plan左年尾去韩国后,男友好兴奋久唔久都话要食炸鸡🤣🤪今晚放工就黎左利舞台上面呢间Dodam Chicken🐥。一入内见地方好宽敞,都系好典型既韩式炸鸡店既格局,有电视播住韩星MV 📺我几钟意张餐枱纸,会教你几句有用既韩语😂👏🏼由于得两条友,所以唔敢叫太大份的炸鸡或烤鸡。拣左个炸鸡翼配薯角🍟另外叫左个Dodam Pizza🍕🍕同韩式手抓饭食。先上个韩式手抓饭🍚有鱼子、蟹柳丝、蛋丝🍳同大量既紫菜,所以一捞完个口感好好👏🏼D饭少少甜,捞埋D𩠌个味道系丰富左,而且佢D食材都几新鲜,蟹柳丝蛋丝都切得几仔细!不过其实我觉得捞完成只匙羹大大啖食仲爽😍🤪Dodam Pizza好大块,芝士都几多😍🍕🧀🧀🧀不过沙津菜就比我预料中少左DD,都唔紧要啦,我几钟意佢个pizza批底,系两层好薄既脆饼,夹埋芝士同好多大个圈圈既洋葱,三个元素拼埋一齐,简单而香口😋建议pizza topping既沙津可以分开食添变相多个side salad咁🥗主角炸鸡🐥最后出场,冇谂到佢88蚊可以大份到咁!6只炸鸡翼真系好多只,唔只系炸粉厚!薯角都几多下,我地点食都要打包😅虽然系炸得比较油D,但系个炸粉都几香,有少少华盐同胡

韩式手抓饭

招牌薄饼

脆鸡翼薯角
主角炸鸡🐥最后出场,冇谂到佢88蚊可以大份到咁!6只炸鸡翼真系好多只,唔只系炸粉厚!薯角都几多下,我地点食都要打包😅虽然系炸得比较油D,但系个炸粉都几香,有少少华盐同胡椒味,但又唔系好重!而且店员上菜时会跟埋D酸萝卜粒,有时食到个口好浓味时间场食下好醒胃😚
生啤同Milkis
2018-10-02