2019-10-27
黎到东涌outlet行街,有段时间冇食泰国野,就上网揾到呢间金泰屋,呢间餐厅既位置系北大屿山医院格离,较为偏僻,吾熟路既可能都要睇下地图先黎到。中午黎到有set lunch,就叫左个虾酱炒饭同咖喱牛腩饭,另外叫左个蒜蓉包。虾酱炒饭既份量差不多有两碗饭,黎既时候都觉得好香,食落虾酱味突出,配有炒蛋肉松同切粒既豆角,食落有咬口。黄咖喱牛腩饭既咖喱汁比较稀身,个人就比较钟意浓d,但牛腩焖得冧身,薯仔未够入味,如果炸左先煮会更好。而最惊喜既系蒜蓉包,一份有6件,蒜蓉同牛油系渣满哂成个包,蒜香味浓,咬落外皮香脆,面包松软,完全吾会硬,就咁食已经好味,食食下想湿湿地又可以沾D咖喱黎食,值得推介珍多冰既配料份量多,配合左一条条既大树菠萝,好有咬口呢间餐厅既食物份量算多价钱亦合理,可以邀请埋三五知己一齐黎可以试到更多野食。
珍多冰既配料份量多,配合左一条条既大树菠萝,好有咬口