2023-11-13 705 浏览
今日食嘅套餐系渌鼎记—小宝套餐(120分钟火锅放题),主菜选择左酸菜鱼(小辣),由于主菜都重口味,所以火锅汤底择左清啲嘅澳门猪骨锅。我去左拎调味料嘅瞬间,一番埋位已经成枱都系食物!效率十足!.前菜有麻辣金钱肚、酸辣凤爪、凉拌木耳、台式肠仔,卖相吸引好食,最钟意系酸辣凤爪,非常开胃!酸菜鱼份量十足,鱼片数量非常之多,食落嫩滑入味,仲有薯粉、芽菜、莴笋、莲藕等配料,汤底饮落鲜甜酸辣,好食!推荐!我同朋友两个女仔净系食呢一个主菜都饱左7-8成😂澳门猪骨锅,一开始以为呢度嘅猪骨汤底都系味精汤底,估唔到非常之足料,汤底有两旧大猪骨,仲有粟米萝卜等配料,就咁饮味道鲜甜!火锅配料嘅选择都非常之多,牛肉、猪肉、羊肉、海鲜、丸类、饺子、蔬菜等等,推荐鹅肠、韩国生蚝、海虾!除咗火锅配料选择多,饮品选择都好多,仲有自家制茶同竹蔗茅根,可以清下热气!