2019-09-24 1216 浏览
今日去左位于铜锣湾IKEA隔离的翡翠明珠广场食lunch,1楼的Festiva有好几间餐厅,最后拣左最尽头的Zakka试下。餐厅空间宽敞、服务都唔错,买完野食之后就会提供一个感应器俾客人放枱面,然后服务员就会将食物送到你面前。所以俾左钱就直接可以揾位座,唔洗再行黎行去。呢度的Lunch set 包前菜(沙律或餐汤)及餐饮。而我就叫左沙律同埋热奶茶(如要冻饮+$3)。照烧鸡腿汉堡配薯条($78)好surprised!因为只鸡腿🍗仲大过我的手掌!切开只鸡腿会发现入面好juicy,最厚肉果个位都唔会硬。同埋最重要系佢无雪藏味,唔错!👍🏻 不过个汉堡包就一般般,加上底&面都无搽牛油,所以食落无咁香口。跟餐的沙律🥗落左都几多沙律酱,每一啖都食到,所以有少少heavy。而薯条好粗身、唔油腻,而且份量好多!一个女仔食一个餐,会食唔哂😅

照烧鸡腿汉堡配薯条($78)
照烧鸡腿汉堡配薯条

沙律