2020-05-19
嚟到尖沙咀行街,揾下附近有咩黄店食。见到呢间啲甜品几吸引,就决定试下。8点去到,出面已经大排长龙,等左半个钟到就入得。 店内几大,日式既装修,有普通枱同高枱,全部都隔得好开,够哂安全。我地叫左一个和王牛汉堡丼同鲜果黑魔法pancake。首先嚟既系和王牛汉堡丼,厚厚既汉堡肉上面系只完美既半熟蛋,米系用红米,够哂健康。用刀将只半熟蛋切开,就流出满满既蛋汁,而整个饭既配搭味道都唔错。份量就比较少,净系食主食可能要一人一个先够饱。跟住嚟既就系鲜果黑魔法,6、7层厚既Pancake,上面搽满朱古力cream,侧边仲有啲士多啤梨做配料(最惊喜既系有白色既士多啤梨!),卖相就好似朵花咁,相当唔错!食落Pancake同朱古力既味好夹,唔会太甜,啱啱好。朱古力CREAM好浓厚,一啲都唔腻。士多啤梨都唔错,特别系白色士多啤梨,好juicy好甜,食完令人回味无穷!