2021-04-01 319 浏览
写呢篇食评之前我都纠结咗一阵,一方面麦当劳作为全球连锁快餐店,本身已经拥有相当高嘅知名度同埋标准化餐饮体验,我冇需要特登写食评去讲;而我作为麦当劳嘅小粉丝,每当佢出新野嘅时候,我都会去试,亦都想顺道同大家分享吓。1️⃣烟熏麦炸鸡呢个烟熏炸鸡秉持住麦炸鸡一贯嘅水准,皮脆肉嫩,肉汁饱满。炸鸡质素比起同行对手,高下立见。今次呢个限定滋味,唯一唔同嘅地方,就系佢嘅外层味道不同。先此声明,我个人已经好食得咸、好食得辣;呢一件炸鸡对于我来讲系好咸、超级咸。虽然佢冇话呢件炸鸡系辣嘅,但都辣到令我流鼻水。我味道方面,我认为此炸鸡适合一啲喜欢重口味嘅人。怕咸、怕辣就千祈唔好试😂 我好似讲得好夸张咁,但其实食食吓又觉得OK,只不过要有心理准备口味可能会重咗啲。2️⃣增量装脆薯格呢个系我其中一样最钟意嘅麦当劳食品之一,因为佢真系好脆口、好好味。可惜佢唔系经常有,所以每当推出之时,我一定会去食。3️⃣椰果蜂蜜雪梨茶呢个饮品系加$8套餐嘅重点。不过比起之前嘅大大啖特饮,今期我就觉得冇乜特别。纯粹都系雀巢蜂蜜雪梨茶再加椰果粒,冇任何特色,有少少失望。4️⃣跟餐再送一罐迷你可口可乐,几趣致我亦都想借此机会,赞扬红磡站分店麦当劳嘅服

1️⃣烟熏麦炸鸡

2️⃣增量装脆薯格

3️⃣椰果蜂蜜雪梨茶

4️⃣跟餐再送一罐迷你可口可乐,几趣致

我亦都想借此机会,赞扬红磡站分店麦当劳嘅服务质素。我觉得呢间分店嘅出品质素几稳定,食得出系新鲜制作。反观其他分店嘅出品、服务未必支持令我满意。我经常光临红磡站分店,基本上每一次都能够为我创造满意嘅用餐体验,所以我对红磡站分店管理者同埋员工嘅工作予以肯定👍🏼

大大啖烟熏麦炸鸡套餐$48

Written by Andrew