2018-06-23 105 浏览
一直都觉得burger系大人小朋友都无法抗拒既一样食物而且有唔同配搭唔同口味选择,,真系人人都岩食今日黎到中环LKF~新开的一间Burger Bar...店面虽然不大,但有一个开放式厨房比客人睇下食物既烹煮过程。但位置好接近,会有少少迫。------------------------------------------------------------USDA Certified Angus Double Decker Burger牛魔王汉堡($145)双层安格斯牛肉,双层车打芝士,生菜,蕃茄,粉洋葱,罗勒酱。多肉多肉食burger一定要有肉,而且多肉够满足!!!面包有煎过,边位十分脆而且好香。而且好厚肉,多肉汁。唔会干身肉质好嫩。加上蔬菜唔会太腻,但酱汁偏重口味,觉得有少少咸。粉嫩的牛肉,肉味好浓,但多肉汁的关系令到面包都湿透了。有一点点被扣分。如果是女孩的话比较建议share,不然真的会变多肉哦Steak Mushroom Beef Burger大蘑菇扒汉堡($128)安格斯牛肉,车打芝士,大烧烤蘑菇,生菜,蕃茄,炒洋葱,burger bar sauce。一样面包都系轻轻煎过,
一直都觉得burger系大人小朋友都无法抗拒既一样食物

而且有唔同配搭唔同口味选择,,真系人人都岩食

今日黎到中环LKF~新开的一间Burger Bar...

店面虽然不大,但有一个开放式厨房比客人睇下食物既烹煮过程。

但位置好接近,会有少少迫。

双层安格斯牛肉,双层车打芝士,生菜,蕃茄,粉洋葱,罗勒酱。
多肉多肉
食burger一定要有肉,而且多肉够满足!!!
面包有煎过,边位十分脆而且好香。

如果是女孩的话比较建议share,不然真的会变多肉哦

Steak Mushroom Beef Burger
一样面包都系轻轻煎过,十分香口边位都好脆。
汉堡扒一样保持鲜嫩多汁既水准。
但系更加鲜嫩多汁晚大蘑菇完全抢走了风头。令到整个brger唔会单调。个人更喜欢这有菜有肉的burger。
Waffle Fries & Deep Fried Shrimp
Waffle Fries脆薯格 & Deep Fried Shrimp吉列炸虾($48@1)

好特别的薯格,好大件而且每件都炸得好干身,食一件都已经好有饱足感。
外脆内软既口感令人忍不住一件接一件。
Deep Fried Shrimp
炸虾一样十分香脆,但粉浆略为厚身,但虾肉十分弹牙。

总括来说,食物质素值得光顾,而且会令我再次光临去试其他款汉堡。
2018-06-05
Steak Mushroom Beef Burger