餐厅: 香港仔潮州海鮮酒家
资讯:

2021-12-30 1182 浏览
之前同朋友介绍黎食,话好大碟好抵食今次尊等约左屋企人食,平日夜晚都好旺场,想食记得订左位先浓汤鸡煲翅(4两翅)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️超级推介~上枱时俾好大梳翅惊艳左一下一饮啖好浓鸡汤味,系用左半只鸡去熬煮,总加埋花胶煲,冬天饮啖热辣辣又滋补我地人少先叫4两翅,都好够人,如果人多可以叫8两大大煲为左保持温度,总有gas炉坐住,隔多阵饮都饮到热辣辣嘅汤梅羔骨 ⭐️⭐️⭐️⭐️酸酸甜甜既梅子酱炒排骨,好香口,排骨同芋头粒都系先炸过再炒,酸酸甜甜好开胃,同埋都系大大碟鹅肝卤水拼盘 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️又系另一必叫之选潮州打冷点少得卤水拼盘,但呢间有大鹅肝总要厚切,总有鹅片、鹅肠、豆腐,鹅片唔会有酥味,嫩身,而鹅肠都爽脆钟意食鹅肝既人必食,出需唔系间间打冷有
之前同朋友介绍黎食,话好大碟好抵食
今次尊等约左屋企人食,平日夜晚都好旺场,想食记得订左位先

浓汤鸡煲翅(4两翅)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
超级推介~上枱时俾好大梳翅惊艳左一下
我地人少先叫4两翅,都好够人,如果人多可以叫8两大大煲
为左保持温度,总有gas炉坐住,隔多阵饮都饮到热辣辣嘅汤
浓汤鸡煲翅

梅羔骨 ⭐️⭐️⭐️⭐️
梅羔骨

鹅肝卤水拼盘 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
又系另一必叫之选
钟意食鹅肝既人必食,出需唔系间间打冷有
卤水鹅肝拼盘

2021-12-30