2024-01-14 38 浏览
好耐冇食烤鱼,今次试下西环呢一间巴辣仔烤鱼。餐厅有免费嘅菊花茶同冰粉可以自己出去拎点餐有三个步骤,先拣鱼,分别有沙巴龙趸,江团鱼同宁波鱼可以选择,之后就可以拣口味,有八种口味可以拣,我哋就拣咗餐厅标榜招牌必点嘅爆柠酸菜,最后就可以加配料,我哋都拣咗餐厅嘅黄金组合,非常抵食!$38有齐莴笋、土豆、金菇、莲藕。另外值得一提嘅系呢度除咗普通嘅火锅配料之外仲有串烧食!烤鱼上台之后可以自己将汤汁淋喺面,会更加入味,鱼肉肉质好结实,几肥美,最钟意就系冇乜细骨😆而且条鱼好大,我哋两个人食食到超级饱🤣串烧质素都唔错,尤其是系烧茄子,蒜蓉味劲浓,食落超香。烧面包亦都唔错!虽然餐厅有免费嘅菊花茶,但都好推荐大家叫佢哋嘅饮品,我哋试嘅满杯金菠萝同至尊手作水果茶都好好饮,甜度适中,好适合食烤鱼嘅时候解腻,两杯饮品都大大杯,好抵!最后记住食完出去拎返一碗冰粉,可以自己DIY配料,几得意😜