2018-07-31
早排因为要帮妈咪喺裕华买少少嘢而出咗佐敦,任务完成就谂住简单喺澳牛整个常餐。咁啱见到对面有间新新哋食Burger,一于试一试新嘢。呢度装修格局好怀旧,MENU上有好多款嘅Burger㨂!另外仲有啲小食、饭/意粉类同饮品。我地分别叫咗柠檬蜜糖酸忌廉薯条,炸软壳蟹虾汉堡同埋牛肝菌意大利饭。柠檬蜜糖酸忌廉薯条 $36薯条热辣辣,而个蜜糖酸忌廉酱系另上既。呢个酱好好味,蜜糖同酸忌廉味道好夹,我啲拎埋黎点汉堡配既薯条,最后系一滴不漏咁比我哋点晒。.炸软壳蟹虾汉堡 $118因为朋友唔食牛,所以㨂咗呢一款汉堡。呢个汉堡份量好大,两个人SHARE食啱啱好。入面有鲜虾、菜、蕃茄同软壳蟹,一旁仲会配上好多薯条。汉堡包皮煎香咗,配上佢炸软壳蟹酸甜汁,口感都几清新,系女仔会喜欢既味道。牛肝菌意大利饭 $118好香既菇菌味,再加埋面头加咗少少香草碎,意大利饭本身质地好杰身,菇味爱好者可以试吓。
. 炸软壳蟹虾汉堡 $118
因为朋友唔食牛,所以㨂咗呢一款汉堡。呢个汉堡份量好大,两个人SHARE食啱啱好。入面有鲜虾、菜、蕃茄同软壳蟹,一旁仲会配上好多薯条。汉堡包皮煎香咗,配上佢炸软壳蟹酸甜汁,口感都几清新,系女仔会喜欢既味道。 牛肝菌意大利饭 $118