2022-03-14 137 浏览
好耐之前已经见到人哋分享呢间甜品店 尤其刨冰系列 但一直都未嚟 因为想食冰又怕天气冻🥶不过早排铜锣湾店做紧Edan theme 当然要support下😆 🍧酱爆刨冰 💰98今日嘅主角当然系刨冰啦 有好多款味道可以拣 eg. 脏脏冰 黑芝麻豆腐 榴梿豆腐花 杨枝甘露 草莓乳酪 薄荷朱古力 绿椰仙踪... 好多款都好吸引 最后拣咗呢个menu上写住人气no1嘅奶酱脆多刨冰😚面头有三粒烤得好香脆嘅多士 刨冰几滑 捞埋花生酱同豆腐味cream 好好味 食到底啲会有花生粉同花生碎 加埋炼奶一齐食 所以都唔会话食到底就觉得好淡😋食之前记住睇埋枱面贴住嘅食用贴士 认真得嚟又好风趣😉 🥯蒜香芝士bagel 💰68呢个bagel系一个圆圈 冇上下两层 系一层过嘅 黑色bagel冇特别味道 入面包满拉丝芝士 咸咸香香咁 加埋面头铺满咗嘅蒜蓉 超级好味呀😍(只限钟意食蒜嘅朋友😂)炒过嘅蒜蓉有啲似bbq包系金菇一齐烧𠮶种感觉 好香 同芝士嘅配搭好match😎 🥯狂脆朱古力bagel 💰68至于朱古力bagel就分开咗上下两层 见到下层铺满咗朱古力粉 有一球朱古力雪糕 仲有朱古力脆脆同朱古力酱 成件事真系好朱古

🍧酱爆刨冰 💰98

🥯蒜香芝士bagel 💰68

🥯狂脆朱古力bagel 💰68
至于朱古力bagel就分开咗上下两层 见到下层铺满咗朱古力粉 有一球朱古力雪糕 仲有朱古力脆脆同朱古力酱 成件事真系好朱古力😂🍫呢个bagel有啲韧同难切 加上上面太澎湃一边切一边漏晒啲雪糕同粉😂虽然好足料(朱古力) 但实在太甜 食咗唔够一半已经好滞🙈

酱爆刨冰

蒜香芝士bagel