露面手工拌麵料理

Biang Biang Noodles
2021-12-09 75 浏览
📍「露面手工拌面料理」- 湾仔今次食食食之旅黎到湾仔😌见到呢间餐厅好评都几多,又多选择,所以👦🏻👧🏻就谂住试试佢😋📷餐厅座位都几多,但枱与枱之间有少少逼,不过见佢价钱都比较平民化☺️可能我哋比较早入座(6️⃣点),所以入到去都唔多人,去到7️⃣点就开始多人😛餐牌都有低卡健康嘅选择,仲标明咗卡路里添,好岩减肥/健康人士🤩🤩🤩🍴七彩鸡丝拌冷面(胡麻酱)💰HK$55✨推荐指数:8/10一嚟到👦🏻👧🏻都「哗」咗一声,因为佢超级大碗🤩🤣摆盘超靓,色彩缤纷,非常吸引🤤七彩冷面分别有鸡丝置中,被椰菜、金菇、黄萝卜丝、青瓜丝、木耳丝、红萝卜丝包围住,底下就系满满嘅冷面,真系未食都觉得好好味咁(👧🏻系以貌取食物架啦🤣🤣🤣)鸡丝份量都好多,不过有少少🤏🏻鞋;青瓜丝、木耳丝、红萝卜丝好爽口;黄萝卜丝甜甜哋好开胃;冷面有弹性,好咬口🤤其实咁多配料,除咗黄萝卜丝系甜甜哋可以单食之外,其他都要配酱食,唔系就冇咩味🤣因为👧🏻想控制返酱嘅份量,所以叫佢另上胡麻酱😇呢份冷面捞埋咗胡麻酱食劲开胃!冻冻哋又劲多重口感,👧🏻几钟意呢个配搭🥰🥰🥰🍴麻麻辣辣牛腱Biang Biang面(中辣)💰HK$68✨推荐指数:7/10Biang B
📍「露面手工拌面料理」- 湾仔

今次食食食之旅黎到湾仔😌

🍴七彩鸡丝拌冷面(胡麻酱)
💰HK$55
✨推荐指数:8/10

🍴麻麻辣辣牛腱Biang Biang面(中辣)
💰HK$68
✨推荐指数:7/10
Biang Biang面系外面比较少见,所以👦🏻决定试试佢😎首先讲下牛腱先,牛腱好大块,食落非常爽口,夹起身唔会散开,而且非常入味😋😋😋
Biang Biang 面系比较阔身滑身嘅面,咬落去烟烟韧韧咁,而且面条都好挂汁,吸收哂麻辣汁😚
另外,佢仲有碗清汤俾人加汤食😋任君选择😎
不过👦🏻就觉得中辣太辣啦🥵🥵🥵辣到怀疑人生,唔多食得辣嘅朋友记住嗌返少辣啦😉😉😉

🍴秘制香槽醉鸡
💰HK$58
✨推荐指数:8/10
佢嘅醉鸡都几大份,外面睇落唔系好鲜黄个种,但色泽均匀;食落酒味唔算好重,所以冇咩苦味,个汁偏甜,岩哂👧🏻嘅口味🥰😋
醉鸡鸡皮薄口滑身,唔会太肥腻,鸡肉嫩滑入味,暂时嚟讲系👧🏻比较钟意嘅醉鸡🥰🥰🥰

👦🏻👧🏻💬今次未试到佢嘅招牌蟹黄拌面,下次一定要试试佢😎😎😎

推荐度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性价比:💰💰💰💰/5
露面手工拌面料理 (湾仔)
地址:湾仔庄士敦道55号地下A号舖
  • 秘制香槽醉鸡