2018-12-05 425 浏览
✨四川酸辣控✨-同朋友去旺角聚会, 佢介绍食呢间四川野, 岩哂我呢d无辣不欢既人, 一入铺头已经好重酸辣味, 枱面已备有一杯中式花菜. 好贴心, 试咗佢呢个必食招牌菜😂每叫招牌水煮系列都可以配四款材料🥘珍宝水煮鱼 $268一开始好怀疑叫两款会唔会唔够食. ok唔好意思收返疑虑, 劲大碗!! 好多料, 叫左4号辣, 配料叫左娃娃菜莲藕豆腐粉皮. 真心劲麻辣🤩里面嘅配料都索晒味, 尤其豆腐同娃娃菜, 辣到要食一食抖一抖, 但又会上瘾keep住食, 系正既👍🏼 佢既鲜鱼片都算滑, 份量都公道, 加左牛肩肉($65), 普通牛肉, 不过份量比起其他材料略嫌少咗啲. 然后粉皮好韧, 辣住禁狂咬真系有d辛苦xd🥘例牌酸菜鱼(桂花鱼) $268相比起水煮鱼, 呢个更得我心, 酸得嚟唔会太辣, 但又保持到份惹味. 而且桂花鱼真系滑啲(贵啲) 虽然酸菜鱼冇得免费加配料, 但里面本身已经有薯粉, 所以都几抵. 不过我哋六个人食, 唔太够分, 有啲后悔冇叫呢个珍宝😂-
✨四川酸辣控✨
🥘珍宝水煮鱼 $268