2022-05-08 861 浏览
工作关系,今日去左湾仔附近~准备Lunch 觅个食!.So far 真系比较少吃越南野,所以路经,见lunch 尚有位置,就碌左入去试一试佢喇。.黎到感觉比较平民化,贴地既座位未至于迫到透唔到气,仲有卡位安排可以坐,尚可~.难得黎食越南野~决定吃个最Classic 既生牛肉汤河开心下!落完order 后 野食都快速送上,果然做开快打~.讲一讲个生牛肉汤河先,佢一兜汤河车上台既时候,我都打左个突:哗~咁大兜既!生牛肉几块大大块~果然满足到基工打工仔需要,至少要食得饱先开到工~.*味道方面,佢另有配料兜比你,包括左辣椒,草,同埋芽菜~当然仲有橙色汤汁~~我就加哂all in! 味道相当唔错,一路觉得大大份无好野~原来又唔系woo! 同埋牛肉粉嫩粉嫩既颜色~唔会太老~.有机饿经开一定再黎食,如果细食既女仔可以share 一碗再嗌小食tim!
工作关系,今日去左湾仔附近~准备Lunch 觅个食!
2022-04-24