2018-03-31 1055 浏览
今日同同学一早放学,同学介绍有一间好出名嘅大排档。话𠮶度嘅嘢食大大碟,所以我哋就有七个人一齐去食果然所有嘅嘢食都系超大碟,我哋叫咗五碟𩠌加三碗白饭鱼香茄子煲,系非常之适合捞饭食。因为佢好多汁同埋肉碎。佢一摆上黎已经好香,同埋茄子非常林,所以唔会话好硬椒盐鲜鱿,佢仲会附上汁。佢系即炸,所以好脆口。唔会话一摆上来就好软身京都骨,呢个就同出边嘅京都骨差唔多。佢冇话特别好食但系又唔系特别难食。只系得好大件,所以好难咬呢个乳鸽都系一般般,又唔系话太好食又唔系话太难食。过得去,不过如果问我会唔会再点多次,就应该唔会。会想叫下其他因为呢个录左片,唔记得左影相。所以就Cap 番出嚟, 呢个真系强烈推介。因为佢会攞蜜糖炸薯仔所以佢系会烫口开始。佢反而系薯仔先系重点而牛柳粒都好食嘅。佢薯仔系我哋同学不停咁喺度抢来食
果然所有嘅嘢食都系超大碟
,我哋叫咗五碟𩠌加三碗白饭
鱼香茄子煲
鱼香茄子煲,系非常之适合捞饭食。
椒盐鲜鱿鱼
京都骨
乳鸽
薯仔牛柳粒

2018-03-29
$66.6 (晚餐)
鱼香茄子煲
椒盐鲜鱿鱼