2023-07-05 416 浏览
杨记麻辣鱼馆🍽️-▫️典型内地风格餐厅▫️设有楼上雅座▫️抵食川菜🌶️-今次同朋友试一试呢间麻辣鱼馆,去咗土瓜湾分店,新开嘅所以环境都比较企理干净,而且多枱,但枱与枱之间都有适当嘅距离,唔会觉得好逼。因为听朋友讲佐敦𠮶间就偏大牌档FEEL,会嘈少少同埋较多大枱,一围人咁食。今次四个人叫咗四款嘢食,最后都食到好饱好满足😋-🔹酸菜鱼 (小) $188我地明明叫细份,但上枱都系大大兜😂好足料嘅酸菜鱼,完全系返大陆食嘅味道👅由于怕太辣,所以叫咗微辣,有好多配料,鱼又够滑完全无骨,仲有莴荀、薯粉、大量酸菜。不过就唔建议饮埋个汤,因为都偏咸同辣,但如果𩠌饭都不错😬-🔹香锅 (+莲藕、土豆片、牛柏叶、午餐肉、鲜鱿)呢个香锅都系比好多料,不过就愈食愈辣,食到底比较多辣油就会觉得好腻,但系每款配菜都系炒到好入味,不错不错👌🏻-🔹花椒鸡 $128呢款菜整到好似宫保鸡丁咁😂一上枱超级香喷喷🤩好多鸡肉粒炒埋一齐,超入味,但整体都系偏咸,食完会觉得口渴。-🔹大盘花菜 $78呢盘花菜就逊色咗小小,唔系炒得太香太入味,反而系加咗好多孜然粒,食落只有孜然味,但同平时食开嘅花菜就差好远🫠肉片亦唔算太入味,成道菜感觉唔够镬气。-呢
杨记麻辣鱼馆🍽️
▫️典型内地风格餐厅
▫️设有楼上雅座
▫️抵食川菜🌶️
今次四个人叫咗四款嘢食,最后都食到好饱好满足😋

🔹酸菜鱼 (小) $188

🔹香锅 (+莲藕、土豆片、牛柏叶、午餐肉、鲜鱿)

🔹花椒鸡 $128

🔹大盘花菜 $78
呢间店每款菜都大大碟,真系要叫多啲朋友仔嚟先可以试到唔同嘅菜。如果唔算食得辣嘅话叫微辣都已经足够,因为每样都系愈食愈辣😂食到口水鼻涕都流。不过每道菜都好好𩠌饭👍🏻
🔺要留意返呢间店只收现金💰