2017-09-28 815 浏览
将心比心,我去试新野时都会走去OPENRICE望望食评睇下人地点写先判断去唔去试好,所以我谂写食评既原意都系为比下IDEA大家判断值唔值得去试,系好系坏甚至冇咩特别其实都值得一写,I THINK点解用个咁既开场白写食评呢,系因为依间舖头真系感觉参差颇大,真系食左10次都唔识评好定坏因为都食左好多次,初步都了解到佢间舖应该系两夫妇开经营的,佢地两个都非常多野讲同几NICE的,特别老板娘真系好似社工咁,系熟客既话好快认到,之后会问候下仲有时会开解下D食客的(观察过几次都有)而食物方面都算平价系列,而我主要就食海南鸡饭,佢地亲民在做到以客为上,配菜白萝卜你钟意食多D,佢会开口话你想食出声比多少少你,重要平时食开海南鸡饭都知个油饭几矜贵架啦,想食多D都要加钱,或者好D都只系加旧白饭比你,不过依度系肯加油饭比你的,真系可以食到饱 (不过都真系食得哂先去要求加,唔系一来浪费、二来佢真系蚀做架喇)不过呢.........味道真系要睇运气咁,一时好好食、好嫩滑,但一时可以超级咸、又鞋而有2次唔知系咪我加饭关系,总觉得老板娘埋单时有点黑面咁所以总括而言我都唔知推唔推介好了

而有2次唔知系咪我加饭关系,总觉得老板娘埋单时有点黑面咁
所以总括而言我都唔知推唔推介好了